Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osiadanie garażu

Recommended Posts

Kiedyś kopałem pod taką rozsypującą się komórką, do dzisiaj jakimś cudem stoi, chociaż zaprawa była jak piasek, a cegły kruszyły się w ręce. Tak więc kopałem bardzo głeboko z jednej strony, do dzisiaj sie łapie za głowę jak mogłem być taki głupi, przecież to się mogło na mnie zawalić, ktoś na górze musiał nade mną czuwać.

Być może cena była atrakcyjna dlatego, że dom po prostu powolutku zjeżdża z tej skarpy, taka wada ukryta o której sprzedawca Cie nie poinformował ?

Ten dom jest połączony z garażem, czy masz garaż osobno, ze zdjęć wnioskuje, że dom też pęka.. ?

Po pierwsze ja sam bym nie kopał pod tym domem, jesteś dorosły i musisz pomyśleć czy opłaca Ci się ryzykować.

Druga sprawa podmurówka może nie pomóc, dlaczego ? To dodatkowy ciężar na zboczu, może się przyczynić do szybszego zjechania całości.

Trzecia sprawa woda, musisz tą górę jakoś odwodnić.

Czwarta sprawa jak wyżej musisz się skontaktowac ze specjalistą, oceni Ci to wszystko, czy naprawa będzie w ogóle opłacalna i czy to na prawdę taki wielki problem,

Popytaj sąsiadów czy też mają takie problemy jak Ty.

Dziękuje za rady. Garaż był dobudowany do domu później i chyba jego osiadanie nie wpływa na dom. Sam dom jest drewniany na fundamencie. Na fundamencie domu nie ma żadnych rys. Problem w tym że taka firma może mnie słono kosztować. Ew. rozważę jego rozbiórkę.Poproszę kogoś o wycenę.