perlik 07.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam wszystkich.Zwracam się z prośbą o podzielenie się informacjami na temat pieca TQD HOTFIRE 19kw. Piec polecono mi w sklepie, podobno jest dobry. ma ktoś taki ? jak on się sprawdza ? Ogólnie byłem zdecydowany na piec defro eko duo 19kw. Który lepiej kupić ? Tqd 19kw kosztuje 5200 zł a defro 19kw 9200 zł, tak, że różnica w cenie jest mocno zauważalna.Ale jak ma sie sprawa działania, spalania eko groszku, wykonania itp. TQD spala 3,1kg w godzinę eko groszku a wie ktoś ile defro ? Piec ma ogrzewać dom o powierzchni grzewczej ok 165m2 (całość 198m2 w tym minus 35 m2 piwnica). Jest to dom nowo postawiony, ocieplony 15cm styropianem, poddasze w trakcie ocieplania (wełna albo pianka pur - jeszcze nie zdecydowaliśmy), nowe okna i drzwi. Co polecacie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perlik 09.04.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 proszę o jakąś poradę bo w następnym tygodniu muszę piec zamawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 28.01.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ja mam Defro http://www.ezelazny.pl/piec-defro-duo-15-kw-p-4168.html działa sprawnie od kilku lat, nie narzekam. U szwagra też działa, też kupił Defro, od razu był zdecydowany, jak się zastanawiałem, szukałem,a le ostatecznie wybrałem taki, bo wszyscy chwalili Coś w tym jest, że jak znane, to chyba dobre, skoro większość kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts