mik37 07.04.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 WitamWczoraj zdarzyło mi się odwiedzić parę stoisk z pompami ciepła na targach kielce. Z jednym wystawiającym wdałem się w dłuzszą konwersacje na temat pomp powietrze woda . Tak już zupełnie prywatnie stwierdził że on gdyby miał kupić taką pompe to wybrałby najprostszą jaka tylko jest oczywiście z odpowiednią mocą. Odradził mi skomplikowane inwerterowe bo jak się wyraził działają dobrze ale mają za dużo rzeczy które mogą się spier...A każda naprawa to tylko okazja żeby przetrzepać klientowi kieszenie. Czyli wg niego mocna pompa evi on/off pomijając najtańsze chińskie nawet gdyby miał do tego dojśc bufor to lepsze rozwiązanie niż te droższe inwerterowe. Sprężarki raczej się nie psują a przy tych prostych jest niewiele więcej rzeczy które mogą odmówić posłuszeństwa a jeśli juz to naprawa jest tania i nie trzeba wołać autoryzowanego serwisu.Trochę mi to zamieszało w głowie bo byłem już zdecydowany na panasa t-cap . Tak więc pytanie do fachowców z forum czy jest coś prawdy w tym co nieoficjalnie powiedział mi przedstawiciel renomowanej czytaj drogiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekon 07.04.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A dużo było przedstawicieli pc ? , bo może bym się jeszcze wybrał. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 07.04.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Najprostsze on/off jeszcze bez EVI jakie montowałem z 8 lat temu w małych obiektach tez maja kupę elektroniki.Najstarsza elektronika jaka wymieniałem poszła w wyniku przepięcia - sprężarka rotacyjna działa do dzisiaj na zamienniku R22 w serwerowni a więc praca cały rok.Dobra EVI ma elektroniczne zawory rozprężne i całą resztę sterowania różnica to falownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 07.04.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Dwie godziny chodziłem ale poza tym co napisałem nie dowiedziałem sie niczego nowego. Ogólnie wszyscy pieją z zachwytu nad swoimi wynalazkami.Sporo jest firm regionalnych przedstawicieli róznych marek zajmujacych się równocześnie wentylacją i pompami ciepła.Ceny nieciekawe no może z wyjątkiem dachówki euronit która na targi ogłosiła promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 07.04.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Na targach sie dowiesz tyle, ile ONI chca Ci przekazac. Niestety.Czyli moje extra a te INNE sa be lub slabsze. Normalna rzecz w kazdej branzy.Nawet jak dane marki sie 'szanuja' to na targach czesto spotykasz ludzi, ktorzy na stanowisku firmy stac NIE winny.Tak czy owak. 'Wybor' wg opinii targowej nie bedzie rozsadnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 08.04.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 oooooo to wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 08.04.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dwie godziny chodziłem ale poza tym co napisałem nie dowiedziałem sie niczego nowego. Ogólnie wszyscy pieją z zachwytu nad swoimi wynalazkami.Sporo jest firm regionalnych przedstawicieli róznych marek zajmujacych się równocześnie wentylacją i pompami ciepła.Ceny nieciekawe no może z wyjątkiem dachówki euronit która na targi ogłosiła promocje Dla mnie najważniejszy był stosunek jakości do ceny. Wybrałem Atlantic'a ze względu na jedn. zewn. marki Fujitsu, słynącej z produkcji klimatyzatorów. Czyli najważniejsze elementy PC takie jak agregat, parownik, zawory i elekronika jest sprawdzonego producenta. Tak czy siak, sam musisz zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.04.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dla mnie najważniejszy był stosunek jakości do ceny. Wybrałem Atlantic'a ze względu na jedn. zewn. marki Fujitsu, słynącej z produkcji klimatyzatorów. A ja myślałem, że wyboru dokonałeś ze względu na instalatora. Gdyby sprzedawał 'cokolwiek' to oczarowany też byś kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 09.04.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) A ja myślałem, że wyboru dokonałeś ze względu na instalatora. Gdyby sprzedawał 'cokolwiek' to oczarowany też byś kupił Akurat zdecydowałem wpierw o marce pompy. Instalator:mad: wygrał ceną, co okazało się póżniej porażką. To prawda, gadanę to on miał, ale kto mógł przewidzieć jego niesłowność. Ja i tak na tym wyszedłem w miarę bez szwanku. Nie straciłem kasy i zostałem tylko "fizycznym gamoniem", a nie złodziejem, oszustem, naciągaczem, alkoholikiem czy niewdzięcznym inwestorem. Wiesz już o co chodzi z tymi kolorami? Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 09.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Wiesz już o co chodzi z tymi kolorami? Nie, ale to pewnie tako samo odwrócenie uwagi, jak pojawienie się "Tromso". Dobra, to nie ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts