Kropek3 07.04.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam W związku z tym, że zakup zbiornika buforowego jest związany z dużym wydatkiem, chciałbym poradzić się szanownych kolegów czy można do tego celu wykorzystać zbiornik z tworzywa. Niestety nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie z jakiego materiału jest wykonany. Chciałbym "zasilać" go z wkładu kominkowego, który został "doposażony" w coś na kształt wymiennika ciepła, czy jakkolwiek inaczej można by było to nazwać. Dodatkowo chciałbym umieścić w tym zbiorniku 2 grzałki elektryczne, każda o mocy 3 KW. Miałyby pracować tylko w II taryfie 22" - 6" rano i 13" - 15" w ciągu dnia. Wymiary zbiornika wysokość 160 cm długość 160 cm szerokość 70 cm poj. 1500l Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi. Kominek poniżej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/13d3a4b013ef18c6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 07.04.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 To tworzywo jest przystosowane do temp około 100 C ? są zbiorniki metalowe za 750zł w Poznaniu 1000l. Ja mam taki chyba nawet fotki w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts