Luker 07.04.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam Mam problem z podłączeniem odpływu wanny. Jestem zupełnym amatorem jeżeli chodzi o instalacje. Z wanny wychodzi giętki przewód z końcówką o średnicy wew. mniej więcej 32 mm( taka rura pcv wchodzi do środka). Wyprowadzenie w ścianie to kolanko 32mm. Jak widać na zdjęciu końcówka jest bardzo giętka i nie ma możliwości włożyć jej w moje wyprowadzenie. Niestety w Castoramie nikt mi nie był w stanie pomóc. Stwierdzili, że mam "cudowaną" wannę (chociaż widziałem, że mają takie wanny w sprzedaży). Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 07.04.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Trochę sponiewierany ten przewód. Będzie ciężko coś z tym zrobić.Ale na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie. Napisałeś, że wchodzi tam rurka fi 32.Kup sztucer 32 (jak najkrótszy).Utnij kawałek, np 10 cm.Wsadź w kolanko.Wystającą część posmaruj silikonem.Nałóż przewód na rurę.Dla pewności na przewodzie załóż cybant. Powinno działać (tam nie ma wielkich ciśnień).Powodzenia:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 07.04.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A ja bym proponował wypieprzyć ten syfon w całości, bo prawdopodobnie jest równie badziewny, jak ta rurka i zamiast niego kupić coś porządnego. Lepiej zrób to teraz, póki masz do tego wszystkiego dostęp, niż za rok, jak ci się ten badziew rozsypie bądź rozszczelni, a wanna będzie już obudowana na cacy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 08.04.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 WitamCoś mi tu z tym "wężem-rurą" nie pasuje. Nie zajmuje się tym zawodowo ale "troche" wanien podłączyłem.Luker Czy aby czegoś nie pomyliłeś? Ten wąż- rura to raczej powinna być podłączona do otworu przelewowego w wannie a nie odpływu. Odpływ powinien być fi50.Wrzuć fotkę całego syfonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luker 09.04.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No niestety sprawdziłem jeszcze raz i nic nie pokręciłem. Badziewnie to tam wygląda. Dużo solidniej wygląda dołączony do odpływu przewód przelewowy. Chyba skorzystam z razy Jarka.P i wymienię całość. Obawiam się, że obecna instalacja przy zastosowaniu np środka "kret" lub czegoś podobnego po prostu się rozpuści. Masakra odczepiłem felerny wężyk i poszukam czegoś solidniejszego. Obudowa wanny jest stała (bez możliwości demontażu po zasilikonowaniu więc wole to mieć w miarę solidnie zrobione. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jeśli obudowa wanny jest niedemontowalna, to badziew wywal obowiązkowo, a zamiast niego poszukaj syfonu rozbieranego do czyszczenia od góry. Drogie są, ale pewnego dnia możesz błogosławić ten wydatek. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.04.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Myślę luker ,że trochę ściemniasz z tym swoim syfonem Zobacz tu:https://www.google.pl/search?q=syfon+wannowy&hl=pl&client=firefox-a&hs=Guo&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CPdkUcyrC42rhAf83IHgDA&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1366&bih=621Wklej fotkę tego Twojego syfonu i się "rozjaśni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts