Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Profil Gealan 8000iQ czy VEKA Softline 70AD

Recommended Posts

Cały czas się będziesz kręcić wokoł rynku tanich okien?

owszem, ale ja już jestem w 21 wiieku i nie zamierzam na pół życia wiazać się z tanie okna> to je wymienię. Czas na ciebie, kolego, świat idzie do przodu, należałoby troszkę poczytać i rozszerzyć horyzonty, nie wszystko zaczyna i kończy się na klasie S , no chyba, że mercedes, ale , jak wiadomo, to ostatni samochód przed karawanem, a mi jeszcze do tego daleko. Przywiązanie do tradycji cenna rzecz, ale ślepe brnięcie za modnymi obecnie trendami eco i forsowanie własnych przekonań i ocen bywa po prostu mało eleganckie i nie na miejscu. Domyślm się, ze jesteś posiadaczem >nietanich okien>, no i bardzo dobrze, ciesz się z tego i podziwiaj swoje okna przez najbliższe 30 lat, Czy koniecznie potrzebujesz akceptacji innych forumowiczów, aby poczuć się dowartościowany.^ Jak nie masz nic do powiedzenia o firmie Stollar, to siedź cicho i zamiast w monitor popatrz na swoje okna, a przede wszystkim przekonaj sam siebie, ze nie przepłaciłeś za to co masz..:lol:

No cóż. Błędnie mnie oceniasz. Sprzedawałem przez kilka lat Stollar. Zrezygnowałem z nich i nie żałuję - mam dzięki temu wiecej czasu na patrzenie w monitor. Ale mogę też ich pochwalić - jeździło od nich zwykle dwóch kierowców i zawsze byli pomocni w rozładunku. To była ich mocna strona. Podobnie jak u innego z moich dostawców.

Szczególnie w Stollarze, gdzie uszczelki kurczyły się znacznie i fajnie wyłaziły z narożników - po dobre 5 cm na części ramy. Serwis kazał mi je podklejać kropelką. Edytowane przez finlandia

Jak czyta się niektóre wpisy, to ogarnia człowieka przerażenie. W mieszkaniu w bloku mam okna pcv, ok. 20 lat, czyli jedne z pierwszych i nic im nie dolega, są szczelne, nic się nie odkleja, nie odstaje, nie wypaczyło się, nic nie muszę przyklejać ani kombinować, żadnego serwisu przez wszystkie te lata nie wzywaliśmy, te moje stare okna potrzebują tylko regulacji. Są szczelne, ale nic mi się nie skrapla, mają mikrowentylacje ale nam i tak jest ciepło, więc okna/balkon w każdym pomieszczeniu są pouchylane. W największe mrozy, kiedy faktycznie są okna zamknięte - nic mi nie wieje, nie odkleja się, nie zżółkły i mimo upływu lat nadal zachowały elegancki wygląd. Czyżby przez te 20 lat świat cofnął się do tyłu i tyłu? Gdyby chodziło o wymianę w mieszkaniu, to w ogóle nie zawracałbym tym sobie głowy, ale budujemy dom energooszczędny i chciałbym aby faktycznie było w miarę oszczędnie, ale bez przesady (np. kotłownia w salonie w postaci kominka z płaszczem wodnym). Nie zamierzam też żyć w jak w hermetycznej puszce, skazany tylko na wentylowane powietrze. My lubimy po prostu zwykłe, świeże powietrze-te ze dworu.. Jestem więc wyznawcą złotego środka i wolę zapłacić więcej za ogrzewanie, niż być niewolnikiem energooszczędności i przerostu formy nad treścią. Wszystkim jeszcze raz dziękuję, za opinie, zarówno te ogólne i mało konkretne typu "tanie" i "niskobudżetowe" (bez urazy), jak i te odnoszące się do meritum (odchodzące uszczelki, itp.).

PS. Stollaru nie biorę. :bye:

• 3 months później...
Cały czas się będziesz kręcić wokoł rynku tanich okien?

No dobra, pochwal się w końcu dla jakie firmy robisz a następne okna kupię u ciebie, ale już teraz mogę cię polecić znajomym. Mam nadzieję, że jak się powołają na twoje wpisy na tym forum deprymujące inne konkurencyjne firmy, to dostaną jakiś porządny rabat, a ty zasługujesz na dobrą premię a przynajmniej na tytuł akwizytora miesiąc lub miejsce na parkingu obok prezesa.