witekgo 11.11.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Witam chciałbym dostać odpowiedź na jedno pytanko zrobiłem elewacje na klejach caparola piętro i poddasze zrobiłem 15cm styro i zamalowałem białym gruntem caparola a piwnice oddzieliłem i robiłem 10cm styro i chciałbym to też przemalować gruntem tylko już ciemniejszym kolorem i się zastanawiam czy można przemalować byle jakim ciemnym kolorem czy też musi być raczej jaśniejszy chodzi mi o odbicie światła czy przy gruncie jest tak samo jak przy tynku że nie wolno za bardzo ciemnego koloru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.11.2013 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 nie pytaj o to samo w kilku miejscach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 11.11.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 przedtem zapytałem w troszku złym miejscu i dlatego zapytałem jeszcze raz ale jeszcze w żądnym nie dostałem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 20.11.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam wykonaną elewację tynkiem Thermosan Fassadenputz NQG K 15. Ponadto chciałem malować pionowe bonie 2cm farbą Thermosan NQG - niestety deszcz wygrał z farbą. Czym najlepiej pomalować plastikowe bonie? Znalazłem farbę Ampibolin - czy będzie dobra? Sprzedawca w sklepie proponuje mi jeszcze zagruntować Putzgrund 610 i na to farba Thermosan NQG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 gruntowanie boni pg610 - bardzo dobry pomysl... pg610 jest fantastycznym gruntem, przycepia sie nawet do szkla, wiec daje podloze pod kazda farbe, tynk.malowanie samych boni - zwroc uwage na to ze TY na te bonie z 5l farby potrzebujesz:- amphibolin, amphisilan plus - te beda w malych opakowaniach, mozesz to zrobic thermosanem nqg ale spokojnie - nie ma takiej potrzeby... a thermosan jest w 12,5l opakowaniach. IMHO: Amphisilan Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 20.11.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 A CapaGrund Universal będzie lepszy niż Putzgrund 610? Farbę Thermosan NQG już mam - firma nałożyła ją bezpośrednio na bonie pistoletem, ale deszcz ją zmył:/ Lepsza farba Amhibolin czy Thermosan NQG? Samych boni jest z 18m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 jak masz - to tym nqg. Co masz... PG610 pewnie Ci troche zostalo z elewacji. nie komplikuj sam sobie i nie rob nic na sile PG610 (ktore pewnie masz) + Thermosan NQG ktore tez juz masz i smialo maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 20.11.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Tego i tego zostało. Boję się tylko, żeby przy następnych opadach deszczu czy śniegu nie zmyło ponownie farby z boni:/ Firma proponuje farbę olejną o zbliżonym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 zatem po co pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 20.11.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Pytam się, bo może ktoś zetknął się z podobnym problemem. Na pewno ktoś bonie malował i wie jak taka farba zachowuje się na nich po pewnym czasie, a co za tym idzie które rozwiązanie jest najlepsze, a takie mnie interesuje, bo nie chciałbym za 1-2lata odnawiać tych boni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) dostales odpowiedz powyzej....i co to znaczy: deszcz zmyl farbe?nie wyschla i spadl deszcz i ja zmyl.. tylko w takim przypadku jest to mozliwe. Po wyschnieciu nie ma takiej opcji zeby deszcz Ci zmyl farbe elewacyjna. Edytowane 20 Listopada 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 20.11.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam jeszcze takie pytanie - czym najlepiej naprawić powstałe miejscami zacieki z tej brązowej farby, którą zmył deszcz z boni, na szarym tynku? Zamalować je farbą Thermosan NQG, czy może płynną zawartością powstałą po niewielkim rozcieńczeniu tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam jeszcze takie pytanie - czym najlepiej naprawić powstałe miejscami zacieki z tej brązowej farby, którą zmył deszcz z boni, na szarym tynku? Zamalować je farbą Thermosan NQG, czy może płynną zawartością powstałą po niewielkim rozcieńczeniu tynku? Thermosan NQG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrio 23.11.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) Fighter wiem, że pewnie było ale byłbyś tak dobry i rzucił jakiś rząd wielkości i podział tynków. Będę pewnie wybierał caparola tylko nie wiem jaki system.Coś tam pisaliście o mineralnym pokrytym farbą silikonową czy jakoś. Chodzi mi jakie są to pieniądze za m2 materiału – może być z głowy – rząd wielkości. Nie wiem na co mnie stać. Gdyż pewnie zadecyduje o systemie cena/jakość. Ile jest i jakie kombinacje z caparola od najtańszej do najdroższej za m2. Dopiero zaczynam ten etap. Ja znalazłem: mineralne, akrylowe, akrylowo-silikonowe, silikonowe, silikatowe i silikatowo-silikonowe. Edytowane 23 Listopada 2013 przez m@rio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.11.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 m@rio: jutro jakos w ciagu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 28.11.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Orientujecie się jak wygląda gwarancja na system Caparol /chodzi o materiały/? Kto powinien takową wystawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JejoX 04.12.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czy caparol silikonowy barwiony w masie moze potem za kilka lat odnowic nakladajac kolejna warstwe?Czy wtedy to juz sie uzywa farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 04.12.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 m@ario, czy zgłebiłeś już wiedzę, możesz się ew podzielić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.12.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Czy caparol silikonowy barwiony w masie moze potem za kilka lat odnowic nakladajac kolejna warstwe?Czy wtedy to juz sie uzywa farby? pomalujesz farbą i będzie tanio i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.12.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 baza NIE jest biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts