fighter1983 02.06.2014 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 mamik: no to wykonawca z tymi klejami Mapei juz Cie zalatwil zupelnie. Jezeli chcesz miec koniecznie w tej kolorystyce i z gwarancja producenta, ze to nie popeka - zostaje Ci tylko zwrocic sie do Mapei i z nimi omowic ten temat. Jezeli liczysz sie z koniecznoscia zakupienia innych klejow jeszcze raz (byc moze sprzedawca przyjmie zwrot) to wtedy mozemy zaczac podejmowac temat. Nie pisze odpowiedzi konkretnej odpowiedzi, bo to dosc zlozony temat. tak wiec - jezeli liczysz sie ze zwrotem/ponownym zakupem klejow - da sie to zrobic. Ze styropianem tez sie nie spiesz w takim ukladzie, bo byc moze stosujac caly system Termorganiki (wraz z ich styropianem)uda sie przy tak ciemnym kolorze uzyskac dopuszczenie na klejach cementowych. A po co umieszcza sie takie kolory we wzornikach: bo to wzornik kolorow- np do barwienia farb wewnetrznych, lub np tynkow ukladanych na scianach 3-wartwowych na tynku cementowo-wapiennym - a nie na styropianie/welnie. Stad tez takie kolory sie pojawiaja we wzornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 02.06.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 fighter - kleje mogę oddać, mogę też spróbować z nieco jaśniejszym kolorem, ale o ile musiałby być jaśniejszy? Z kabe akurat w tym kolorze wybór jest nędzny. Raczej zależy mi na rozwiązaniu bezpiecznym, a nie na gwarancji producenta, bo jakaś w tym względzie mała we mnie wiara, że jak producent zagwarantuje, a nie zadziała, to ja tą gwarancję wyegzekwuję. Napiszę na priv, bo to chyba porada już bardziej indywidualna się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.06.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 mamik: przejrzyj ten watekhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?220832-Tynk-zewn%C4%99trzny-kolor-grafit-vs-nagrzewanie-i-p%C4%99kaniedokladnie taka sytuacja jak u Ciebie, jezeli sa jakies pytania - smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.06.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Pisałem w tym watku o pierwszej chyba w Polsce realizacji w tynku NQG, elewacje robil forumowy ewbuxxxo w Warszawie przy ul. Agatowej. Zdjec oczywiscie w ferworze walki nie zrobilismy, ale bylem w okolicach ostatnio i zajrzalem do inwestorki z prosba wlasnie o mozliwosc zrobienia zdjec i publikacji. Zdjecia wrzucone w watek ze zdjacami elewacji. Kolor wg Fassade A1 Palazzo 240, zdjecia robione po roku od momentu wykonania prac: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-)-zdj%C4%99cia&p=6523511&viewfull=1#post6523511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.07.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Fighter1983Czy moglbys sie podzielic swoja wiedza na temat tynku Carbopor Caparola?Czy jest on lepszy od Thermosana NQG? Ponoc niesamowicie mocny, o niskiej nasiakliwosci?W koncu: czy jest on drozszy od Thermosana, jesli tak to o ile procent?Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrio 07.08.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Dzieki za uznanie Jacku. postaram sie odpowiedziec, chociaz pytanie nr 1 jest jednym z najtrudnijeszych zadanych tutaj od kiedy jestem. W zasadzie 1-2 mozna polaczyc w jednej odpowiedzi. NQG laczy zalety wszystkich wypraw elewacyjnych, mineralnej, silikatowej, silikonowej i akrylowej. W zasadzie laczy same zalety eliminujac wady. Gdybym teraz mial robic swoja elewacje bardzo powaznie bym sie nad tym zastanawial. Ostateczna decyzja zostalaby podjeta w oparciu o wycene material + robocizna w ukladach: 1)mineralny + farba Thermosan NQG 2)tynk NQG Gdyby okazalo sie ze roznica w cenie jest mniejsza niz 30% wybralbym opcje 2. Dlaczego - wlasnie z powodu wlasciwosci NQG i trwalosci koloru. licząc bez kleju do styropianu oraz samego styropianu tynk NQG z cen z twojej strony w układzie: siatka caparol 165g/m2 (1,1/m2) klej do siatki Capatect 190 na warstwę zbrojną (4,5kg/m2) Putzgrunt 610 (0,35kg/m2) tynk Thermosan NQG (2kg/m2) wychodzi około 39-40zł/m2 jakie warstwy wchodzą w mineralny + farba Thermosan NQG to policzymy i będzie odpowiedź bo nie doczekaliśmy jej się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Porter_ 22.08.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam Mam kilka pytań dotyczące produktów Caparola 1. Jakie należy przyjąć zużycie na metr tynku Thermosan NQG baranek 1,5, w karcie technicznej jest 1,7- 1,9 kg sprzedawca twierdzi że 1,6 kg wystarczy? 2. czy warto dopłacić kilka złotych do zaprawy klejącej białej zamiast szarej (ocieplenie styropian biały knauf 0,40)? 3. W zasadzie jestem już zdecydowany na NQG ale jaka jest jedna główna cecha która powoduje że NQG jest "lepszy" od tynku silikonowego? Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.08.2014 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 1,5 do 1,7 kg na m2. Bialy klej bez sensu. Zaletą opisana na poczatku tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Porter_ 22.08.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 w opisie pierwszej inwestycji w Theromosanie (chyba gdzieś na Pradze) na początku wątku pisałeś że doświadczonej ekipie wyjdzie około 1,9 kg na m2 natomiast exbuxxxo napisał że będzie ok. 2 kg na m2, więc nie wiem jaką wartość przyjąć i ile zamówić wiaderek żeby nie zostało tynku jeszcze na pół domu sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.08.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Lepiej niech troche zostanie. W razie jej braku nastepna zamowiona partia tynku po nalozeniu moze sie nie znacznie roznic kolorem.Slyszalem o paru takich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.08.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 w opisie pierwszej inwestycji w Theromosanie (chyba gdzieś na Pradze) na początku wątku pisałeś że doświadczonej ekipie wyjdzie około 1,9 kg na m2 natomiast exbuxxxo napisał że będzie ok. 2 kg na m2, więc nie wiem jaką wartość przyjąć i ile zamówić wiaderek żeby nie zostało tynku jeszcze na pół domu sąsiada Realnie idzie ok. 1,6 - 1,7 kg m2. Była pomyłka w obliczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Porter_ 25.08.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Spoko, dzięki wiedza wykonawcy najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.09.2014 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Sliczne Thermosaniki NQG czekaja na wymieszanie i szczesliwego posiadacza elewacji z jednym z najlepszych tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 05.09.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 [ATTACH=CONFIG]278285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278286[/ATTACH] Sliczne Thermosaniki NQG czekaja na wymieszanie i szczesliwego posiadacza elewacji z jednym z najlepszych tynków Co tak mało trzymasz na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.09.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 [ATTACH=CONFIG]278285[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278286[/ATTACH] Sliczne Thermosaniki NQG czekaja na wymieszanie i szczesliwego posiadacza elewacji z jednym z najlepszych tynków Mój sąsiad zza miedzy ma w stodole sprzęt i ciągle zjeżdżają do niego TIRy miesza i rozlewa do takich wiaderek swego czasu właśnie do wiaderek z logo jak na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.09.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Mój sąsiad zza miedzy ma w stodole sprzęt i ciągle zjeżdżają do niego TIRy miesza i rozlewa do takich wiaderek swego czasu właśnie do wiaderek z logo jak na fotce. A, to dobre... Pewnie po wszystkim zawija w sreberko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.09.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 A, to dobre... Pewnie po wszystkim zawija w sreberko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 06.09.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) Ewbuxxxo( i kto się jeszcze zna ) poproszę o zerknięcie tutaj w sprawie montażu parapetów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?22396-Parapety-zewn-trzne/page4 Ładnie proszę Edytowane 12 Września 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 07.09.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 ewbuxxxo: jakie sreberko? Sreberko zajumała wiewiórka która byłą nieletnia i potem no długa historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.09.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Mój sąsiad zza miedzy ma w stodole sprzęt i ciągle zjeżdżają do niego TIRy miesza i rozlewa do takich wiaderek swego czasu właśnie do wiaderek z logo jak na fotce. LOL - no to ja sciagam z DE lubie swobodnie chodzic po ulicach ewbuxxo - 7 palet nqg na magazynie to za malo na Twoje potrzeby? ZAPRASZAM ! dawaj adres i wieziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts