przemojaca 07.04.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam, w tym roku czeka mnie remont klatki schodowej i co do ścian to mam już pomysł na tapety natryskowe na półpiętrze jakieś płytki elewacyjne ale mam problem ze schodami betonowymi. Chciałem drewniane jednak jak fachowiec mi zaśpiewał 12 tyś to troszkę mi się odechciało. Fakt że to inwestycja na lata ale jednak szukam czegoś innego i właśnie pomyślałem o płytach osb mam na stanie kilkanaście szt, coś koło 4,4-5cm. Czy ktoś coś takiego robił czy może ma jakieś doświadczenie. Chodzi mi o to czy będzie to wytrzymałe oczywiście zabezpieczę to jakimś kolorem i lakierem bezbarwnym ale czy będzie to w miarę funkcjonalne. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc. Chyba że ma ktoś namiary na jakiegoś stolarza ze Śląska lub okolic w jakiejś bardziej przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 07.04.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam.Są dwa sposoby na tanie i ładne schody: stopnica drewniana, którą można kupić od stolarzy na allegro w cenie od 70 do 120 zł za szt i cena zależy od rodzaju drewna / buk ,dąb czy jesion/ a podstopień z płytki ceramicznej. Drugi sposób to schody z płytek wielkoformatowych 120x60 cm / płytki Concept i Magma firmy Nowa Gala - zdjęcia takich schodów widziałem na allegro w płytkach Concept / lub z płytki Affron firmy Paradyż o wym. 98,5x65,5 cm.Płytki mogą być w II gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 07.04.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 OSB na schody to poroniony pomysłProponuję zrobić tak jak napisał poprzednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts