agamon 07.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam,mam np. problem z kominem spalinowym kotła gazowego.Wczoraj byłem ok,200km poza domem. Zadzwonił telefon- "alarm w domu-" Kuzyn który mieszka obok poszedł sprawdzić i zobaczył komunikat na wyswietlaczu "pożar w kotłowni' . Sprawdził kotłownię, pożaru nie było ale całe pomieszczenie bylo biale- para wodna. Poprostu spaliny nie szly w komin ,a tylko do pomieszczenia ( mam kocioł gazowy z otwartą komora spalania) Ciężkie powietrze , wilgotne na zewnątrz spowodowało ciąg wsteczny w kominie spalinowym.(komin ok,8m wysokości) Czy ktoś z szanownych forumowiczów mial taki problem i jak go rozwiązał?Zastanawiam się czy nie zastosowac "strażaka" w miejsce "grzybka", aby wymusić cug.Za rady z góry dziekujępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 08.04.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 A masz zrobiony oprócz wentylacji nawiew do kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.04.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jest zetka i jest kanał wentylacyjny.. Wszystko działa OK tylko jak sie trafiły warunki takie jak było w sobote wieczorem to wynikł w/w problem. Zetka wtłacza do kotłowni zimne powietrze jak należy, Tylko w sobote , wentylacyjnym i spalinowym dusiło zimne powietrze do wewnątrz. Kocioł gazowy załaczył sie i spaliny , w tym para wodna byly w kotlowni. W poniedzialek rano problem znikł. Chce zabezpieczyć sie na przyszłośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 08.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Wyrzyć grzybek, zostaw otwarte zakończenie komina, powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts