peterson79 08.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam serdecznie!!! Z uwagi na to ,iż jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać. Mam do Was pytanie drodzy forumowicze. Sytuacja wygląda następująco. Mam przy nowym domu taras z 3 stopniami wylany z betonu i z frontu budynku schody półokrągłe też wylane z betonu. Chciałbym czymś wykończyć i jedno i drugie. Nie mogę zastosować kostki bo musiałbym skuć i schody i taras. Płytki mógłbym ale nie wiem jak z trwałością takiego rozwiązania - schody zadaszone ale też deszcz na nie pada , taras niezadaszony. Myślę nad rozwiązaniem względnie tanim trwałym i takim co sam bym mógł zrobić ( nie mam dużych funduszy na ten cel ). Płytki jak się orientowałem to najlepsze były by klinkierowe ale są kosztowne, gres tańszy ale sam ich nie położę bo nie jestem mistrzem w układaniu płytek:) a chciałbym mieć to zrobione ładnie. Płyty kamienne odpadają bo są piękne ale drogie. Myślałem żeby może te schody jakąś masą zalać jakimś betonem czy coś w tym rodzaju. Znalazłem w sumie niewiele informacji na ten temat. Myślę o takim betonie z ziarenkami kamyczków. Czytałem coś o produktach firmy SIKA ale juz sam nie wiem czy są to gotowe posadzki czy tylko izolacje. Niektórzy mają posadzkę żywiczną z ziarenkami - podoba mi się to ale nie wiem co o tym sądzicie? Ma ktoś z Was drodzy forumowicze coś takiego? Czy może to być zastosowane w moich warunkach? Dam radę zrobić to sam? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc Pozdrawiam Piotrek P.S. Myślę nad jakimś względnie tanim rozwiązaniem. Koszt położenia płytek też będzie wysoki + dodatkowo materialy ( kleje i specjalne fugi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof1107 23.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam, kolego polecam technologię Stardek II. Jest to technologia kładziona metodą natryskową, więc nie będzie problemu z półokrągłymi schodami. Możliwość uzyskania dowolnego kształtu kostki, płytki, itp. Wiem że takie prace wykonuje firma z Torunia, nazywają się Epco. Nie znam aspektów technicznych ale zawsze mozna do nich zadzwonić i zapytac jak to wyglada. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam,Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts