Paweł89 08.04.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Mam problem tego typu że woda cieknąca z dachu nieorynnowanego pozostawiła po sobie szkody w postaci wypłukania zaprawy i sporej części cegły. W tym roku zaczynam prace renowacyjne nad moim siedliskiem i nie wiem jak uzupełnić ten fragment ściany. Oczywiście osuszę go dobrze i zabezpieczę przed dalszym zaciekaniem ale czym uzupełnić braki? Czy kawałki cegły wmurować w miejsce ubytku czy co z tym zrobić bo sam już nie wiem. Chętnie poczytam wasze rady... Fotka jest tutaj : http://imageshack.us/photo/my-images/707/dscf6048nz.jpg/ Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Paweł89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.04.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Zadanie dla konserwatorów zabytków. Trudno i chyba nie warto odtworzyć stan pierwotny. Co zrobić ?Wydłutować to co się sypie, gdzie się da powsadzać całe cegły,pewnie przewiązać to się za bardzo nie da, wpuścić w ścianę parę kotew żeby nie odpadło to co się doda i jakoś potynkować kawałek ściany tak żeby wyglądało że tak ma być, służę przykładem: http://1.bp.blogspot.com/-Gb59r2NcH3U/T4verRHfGgI/AAAAAAAAAG8/3KGDjP5zyVM/s1600/AT_Wien_KunstHausWien_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł89 10.04.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Prawda że jest to zatanie dla konserwatora zabytków. Sam znalazłem na jakiejś stronie konserwatorów specjalne zaprawy do tego typu ubytków w murach. Przykład mnie powalił... hehe. Super wygląda ten budynek. Dziękuję za radę. Właśnie tak jak Pan napisał chciałem to zrobić ale rada by zastosować kotwy jest bezcenna. Raz jeszcze dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts