bitek 08.04.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, poszukuję literatury czy artykułów na temat technologii budowy stary domów z cegły, takich około stuletnich. Chodzi mi o informacje na temat rozwiązań ścian, fundamentów czy stropów jakie wtedy wykonywano. W internecie, ku mojemu zdziwieniu, nie mogłem znaleźć konkretnych informacji. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.04.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam, poszukuję literatury czy artykułów na temat technologii budowy stary domów z cegły, takich około stuletnich. Chodzi mi o informacje na temat rozwiązań ścian, fundamentów czy stropów jakie wtedy wykonywano. W internecie, ku mojemu zdziwieniu, nie mogłem znaleźć konkretnych informacji. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Litości. 100 lat temu to budownictwo jak najbardziej współczesne. Czyli każda książka typu "Konstrukcje budowlane". Może też być tak tu uwielbiany "Podręcznik majstra budowlanego" czy też mniej uwielbiany "Murarstwo dla zasadniczych szkół zawodowych".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 30.07.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) Najstarsza pozycja w mojej bibliotece, to "Chcę budować" Lech Wojciechowski, Arkady Warszawa 1985 Jest tam sporo fachowych (i nadal aktualnych) porad dla takich "samorobów", jak ja Edytowane 30 Lipca 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.07.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 bitek: pisz na pw coś powinienem mieć w różnych plikach znalezionych na necie. U mnie najstarsza pozycja to bodajże koniec XVIII wPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akt 25.04.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam. Mnie też interesują domy z początku XX wieku (lata 20/30). Szukam projektów domów jednorodzinnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts