Piotrek42 08.04.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Z obserwacji forum widać że jest dużo kotłów na eko-groszek ,różne marki, różne sterowniki, różni producenci.. zobaczmy jakich kotłów i jakich sterowników używamy do ogrzewania naszych domów, np nazwa kotła-moc-sterownik i grzana powierzchnia z cwu lub bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 08.04.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 RBR-11kW-eCoal-170 po podłogach z CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.04.2013 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Enka set 3-25kw 150m2+ 40m2 ogrzewany garaż, sterownik bruli, cwu zimą z kotła, dom parterowy,ocieplony 12cm styro, zużycie eko ok 2,5-3 T sezon temp 22,5-23 stRbr 17kw 120m2 dom nieocieplony (poniemiecki) sterownik ecoal, cwu-gaz, 1 sezon zużycie ok 4T temp 23-24 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 20.09.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Palę kotłem od Jareckiego i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czechu77 20.09.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Palę kotłem od Jareckiego i jestem zadowolony. Ja również. Inna sprawa, że wątek półtora roku temu założony i specjalnie bez echa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedEd 20.09.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) WitamKocioł zasypowy ED własnego pomysłu, prototyp, projekt i wykonanie p2ar ok 14kw, palnik rurowy własnego pomysłu i wykonania, sterownik bruli i testowo spp, spalanie wrzesień 2013/ wrzesień 2014 ok 3t czecha 24/24h 360/365 dni. Pozdrawiam Reded ps może komuś się przyda taki przegląd "marek" Edytowane 20 Września 2014 przez RedEd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.09.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Dla mnie najzajebistrzy kocioł to:http://www.r-eco.pl/produkt/reco-automata na drugim miejscu:http://www.hkslazar.pl/produkty,kotly-co-ekokomfort,6,9.html I tylko te bym rozpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 20.09.2014 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Badziewie, lepszy np taki, na ekogroszek, ekoorzech, drewno, nawet gumofilce sołtysa połknie. http://www.fuego.pl/defro-optima-komfort-8-kw-standard.html+ odpowiednio duży bufor i palisz w odpowiednio zaizolowanym domu przy nieekstremalnych pogodach co 2 dni.Do tego działa bez prądu bo miarkownik ciągu jest mechaniczny, jak się instalację zrobi na grawitację to już całkiem bez prądowo działa. Edytowane 20 Września 2014 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.09.2014 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dla mnie najzajebistrzy kocioł to: http://www.r-eco.pl/produkt/reco-automat a na drugim miejscu: http://www.hkslazar.pl/produkty,kotly-co-ekokomfort,6,9.html I tylko te bym rozpatrywał. Jestem zielona w tym temacie, ale te kotły reco przemawiają do mnie. Czy są podobne o mniejszej mocy? Potrzebowałabym 12-15 kw. Niestety z tych kotłów najmniejsze są chyba 24 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 21.09.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 źle kierujesz pytanieten koleś do ortodoksyjny pompiarz a jego post opiera sie na radości z efektu wizualnego. nie ma kotła na ekogroszek i nie ma o tym zielonego pojęcia.szukasz odpowiedzi zajrzyj na wątek "ranking kotłów na ekogroszek"tam dowiesz się więcej niż tutaj a już na pewno nie od tego użytkownika(zarzuci Ci zacofanie wyzwie i obrazi a na koniec po raz 8000 któryś zacytuje samego siebie i co to on nie zbudował i jak inni są gorsi dlatego tylko że inaczej mają)sorki za mały OT ale jak on zaczyna dyskusję w temacie kotłów to nie mogę obojętnie koło pisanych przez niego bzdur przejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dla mnie najzajebistrzy kocioł to: http://www.r-eco.pl/produkt/reco-automat a na drugim miejscu: http://www.hkslazar.pl/produkty,kotly-co-ekokomfort,6,9.html I tylko te bym rozpatrywał. Już Ci pisałem chyba ze 100 razy, nie pisz tam gdzie nie masz nic do powiedzenia bo tylko komuś krzywdę możesz wyrządzić. najzajebistrzy doradco od pisania głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.09.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 timon120777 bardzo dziękuję za OT, widocznie ja również jestem czuła na efekty wizualne Na wyzwiska nie reaguję, każdy powinien zrobić sobie dobrze według potrzeb. Natomiast różne zdania na dany temat poparte argumentacją chętnie rozważę. Zajrzę do poleconego wątku, trochę już czytałam, ale to dla mnie raczej trudny temat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 21.09.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 timon120777 bardzo dziękuję za OT, widocznie ja również jestem czuła na efekty wizualne Na wyzwiska nie reaguję, każdy powinien zrobić sobie dobrze według potrzeb. Natomiast różne zdania na dany temat poparte argumentacją chętnie rozważę. Zajrzę do poleconego wątku, trochę już czytałam, ale to dla mnie raczej trudny temat. Pozdrawiam Kejt, a do czego Ci ten kocioł na ekogroszek? Zbudowałaś nowy dom i teraz chcesz go ogrzewać węglem?, czy wymieniasz kocioł w starej chałupie? Czy słyszałaś w ogóle o takim urządzeniu jak Pampa Ciepła? - tylko szczerze, czy w ogóle słyszałaś i co... Sorki za OT, a widzę, że jesteś z Gdyni i szczerze mówiąc nie chciałbym kolejnego komina w tym pięknym mieście - moim mieście:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.09.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie martw się. Na razie ogrzewam gazem, a węglem będę czadzić na wsi w powiecie kartuskim. Słyszałam, a i owszem o pompach ciepła pompach ciepła i szczerze mówiąc zacietrzewienie wyznawców pomp ciepła pomp ciepła mnie rozwala. Brzmią co najmniej jak sekciarze. A ja w zabobony nie wierzę PS: pompa ciepła powtórzona celowo dla podkreślenie dramatyzmu odbioru pompiarzy przez zwykłych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Widzę że jesteś jednak przekonana co do węgla.Piszesz o Kartuzach, wiesz gdzie jest miejscowość Dzierżąźno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.09.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 karoka, wiem gdzie Dzierżążno A co do węgla, to wcale nie jestem przekonana, tylko przekora mi się czasem włącza ))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 karoka, wiem gdzie Dzierżążno A co do węgla, to wcale nie jestem przekonana, tylko przekora mi się czasem włącza ))))))))))) To jak się przekonasz do węgla możesz tam zobaczyć kociołek ode mnie, może Ci się spodoba, grzeje tam chyba dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 21.09.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Dla mnie najzajebistrzy kocioł to: http://www.r-eco.pl/produkt/reco-automat a na drugim miejscu: http://www.hkslazar.pl/produkty,kotly-co-ekokomfort,6,9.html I tylko te bym rozpatrywał. Musiałbyś sobie dobudować ze 200 metrów, tylko skąd wziąć następne 600 tysięcy PLN-ów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 21.09.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie martw się. Na razie ogrzewam gazem, a węglem będę czadzić na wsi w powiecie kartuskim. Słyszałam, a i owszem o pompach ciepła pompach ciepła i szczerze mówiąc zacietrzewienie wyznawców pomp ciepła pomp ciepła mnie rozwala. Brzmią co najmniej jak sekciarze. A ja w zabobony nie wierzę PS: pompa ciepła powtórzona celowo dla podkreślenie dramatyzmu odbioru pompiarzy przez zwykłych ludzi Ja się nie martwię Po prostu szczerze i bezinteresownie chciałbym pomóc. Wiem, może ciężko w to uwierzyć, ale i tacy ludzie istnieją. Zapraszam na kawę i rozmowę (30km od Gdyni). Mam dom 190m2 z 2010r, który przez 3lata ogrzewałem ekogroszkiem, a teraz od roku mam pompę ciepła. Nic Pani nie sprzedam, nie wcisnę, ani nawet nie zaproponuje, bo w żaden sposób nie jestem związany z tą branżą. Pokażę Pani tylko, że można inaczej, lepiej i taniej. Obejrzy sobie Pani instalację, posłucha jak pracuje, zobaczy rachunki i może wtedy zrozumie co nieco;) W najgorszym razie straci Pani na paliwo, a być może będzie Pani za to spotkanie wdzięczna do końca życia:rolleyes:. Zapewniam, że żadnym sekciarzem nie jestem:D a koło Kartuz (Kiełpino, Somonino, Mezowo, Borkowo) mieszka połowa mojej rodziny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 21.09.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Ja się nie martwię Po prostu szczerze i bezinteresownie chciałbym pomóc. Wiem, może ciężko w to uwierzyć, ale i tacy ludzie istnieją. Zapraszam na kawę i rozmowę (30km od Gdyni). ,,,, Map78 po takim zaproszeniu, zdziwiłbym się i to bardzo, gdyby koleżanka Kejt_R odmówiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts