sebastianSdl 08.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Hej, od dłuższego czasu przeglądam forum i nastąpił moment, w którym postanowiliśmy razem z Żoną zacząć działać przy swoim mieszkanku, które mamy odebrać w sierpniu (mam nadzieję). Patrząc na pomysł niektórych Forumowiczów postanowiłem poprosić Was o pomoc Jak na razie nie mamy totalnie pomysłu od czego zacząć. Niestety nie znam się na projektowaniu i dopiero poznaję programy do tego próbując coś wykombinować, chociaż idzie to strasznie powoli (początki są ciężkie). Udało mi się wykonać projekt ścian całego mieszkania. Postaram się wrzucać na oddzielnych wątkach kolejne pomieszczenia. Na początek chciałbym Was prosić o pomoc przy kuchni (z góry dziękujemy). Naszym pomysłem jest kuchnia czarno-biała (dolne szafki czarne, górne białe lub jakieś jasne) z płyt lakierowanych na wysoki połysk lub z lacobel (w zależności od różnicy w cenie, bo niestety fundusze ograniczone). Ze sprzętów, które mają wpływ na szafki to chcemy tam zmieścić lodówkę (czarna), zmywarkę (jakąś małą, co do koloru to pewnie też będziemy się trzymać czarnego), piekarnik oraz pralkę (już kupiliśmy czarną). Umieszczam projekt od developera oraz to co mi udało się wymodzić. Z góry dziękujemy za pomoc. PS Co do tych otwartych wejść w kuchni to zastanawiamy się czy nie zamurować tego prawego i zostawić tylko to na wprost (ewentualnie je poszerzyć). PS2 Jeżeli wytrwaliście czytając to wszystko to gratulujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 08.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) moja propozycja: Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez lelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianSdl 08.04.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Hej, dziękuję bardzo za odpowiedź Możesz opisać co oznaczają poszczególne symbole w kuchni, bo niestety nie znam ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.04.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Przejście z korytarz bym zostawiła, bo zawsze fajnie wnieść zakupy prosto do lodówki, bez pchania się na salony . Pomysł lelik jest świetny, aby to wejście było na wprost drzwi wejściowych . Co do poszerzania wejścia do salonu, to tylko Wy wiecie, czy odpowiadałaby Wam kuchnia otwarta, półotwarta czy zamknięta. Wszystko zależy od Waszego trybu życia, dyscypliny (otwarta wymaga częstego sprzątania). Nie myśleliście o tym, żeby pralkę i zmywarkę zabudować? Wówczas kolor tych sprzętów nie gra żadnej roli. Ładna lodówka może dodać kuchni uroku, natomiast odkryta pralka i zmywarka zeszpeci nawet najpiękniejsze pomieszczenie (wiem, co piszę, sama od dwóch lat mam niezabudowaną pralkę w łazience i dłużej jej nie zniosę ). Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 08.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 pod oknem zlew, po lewej płyta, po prawej wysoka zabudowa - lodówka, szafka, np. typu cargo i piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianSdl 09.04.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Hej, dziękujemy bardzo za odpowiedzi i projekt Co do zabudowy pralki i zmywarki to rozważaliśmy to, ale ta pralka co kupiliśmy też wygląda fajnie, widzieliśmy na kilku projektach "otwarte" sprzęty w kuchni i wyglądało to też fajnie Lelik pomysł z przesunięciem drzwi jest genialny, zastanawiamy się czy właśnie tak nie przesunąć ścianki, chociaż z drugiej strony myśleliśmy też o zamurowaniu tego kawałka i zabudowanie szafek w U. Co do zamiany WC i zrobieniu szafy też super pomysł, tylko mamy problem w tym mieszkaniu, że nie mamy piwnicy, ani garażu, więc jak chcemy trzymać gdzieś jakieś pudła czy przedmioty mniej potrzebne to jedynie tam Sorki, że tak piszę, to nie jest krytyka, bo to co zrobiłaś bardzo nam się podoba, ale niestety musimy z pomysłu z szafą chyba zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts