Jyndza 09.04.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam Czytam to forum już od dłuższego czasu i wiem, że jest tu wiele ludzi z głową pełną fantastycznych pomysłów i ja właśnie do Was w tej sprawie. Potrzebuje rady i pomocy w rozplanowaniu kuchni z salonem, łazienki i sypialni. Mieliśmy robić ogrzewanie centralne z kaloryferami, ale plan poszedł w innym kierunku i będziemy robić ogrzewanie podłogowe w całym domu, a ja nie wiem jak ustawić meble w kuchni, co gdzie w łazience i czy zamurować okno w sypialni. Ale może po kolei. Kuchnia z salonem, a może bardziej kuchnia, jadalni i salon. Według projektu ma też być spiżarka, a kuchnia w jednym ciągu na całej ścianie, tylko jakoś to do mnie nie przemawia i nie podoba mi się kuchnia na całej długości ściany. Nie wiem czy zostawić spiżarkę w tym miejscu czy przenieść do rogu w kuchni, czy może zlikwidować i zrobić coś a'la szafa zabudowana, chodzi o to gdzie w razie likwidacji spiżarki postawić zamrażalką i niepotrzebne na co dzień sprzęty. Nie wiem też czy robić ściankę z kuchni do jadalni, czy może taką pół ściankę 150 cm wys, nie wiem po prostu nie ma pomysłu, a możne mam ich za wiele już sama się w tym gubię. Proszę pomóżcie. plan http://img694.imageshack.us/img694/1985/plannowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 09.04.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 proponuję w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jyndza 09.04.2013 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Bardzo fajny pomysł z tym jednym wejściem.Zastanawiam się jeszcze nad kuchnią: czy to dobrze tak odsłaniać całą kuchnię?, a może lepiej co nieco przysłonić ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 09.04.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 jeżeli ma być kuchnia zamknięta, proponuję tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jyndza 09.04.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 I już po szczęściu, niestety wg mojego męża nie możemy zlikwidować tej ściany i zrobić wejścia, ponieważ to jest ściana nośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.04.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wejście do kuchni jest wygodne przy wnoszeniu zakupów,dlatego ja bym nic tu nie zmieniła i zrobiła tak:http://img89.imageshack.us/img89/4387/34r5tk.jpg.Kosztem spiżarki i wejścia można w ten sposób:http://img850.imageshack.us/img850/3943/nhohoij.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jyndza 10.04.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Pierwsze rozwiązanie jest takie jak w projekcie, a ja nie chciałabym kuchni w jednym ciągu na całej długości ściany, natomiast jeżeli chodzi o drugie rozwiązanie z likwidacją spiżarki to gdzie w razie potrzeby wstawić zamrażarkę i resztę sprzętów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts