Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kupujecie już węgiel na sezon 2013/2014?

ilka_ka

Recommended Posts

jak w temacie. pojawiają się "promocje wiosenne", na składach węgla.pl 100zł taniej na tonie... kupujecie już węgiel, teraz, wiosną?

pytanie podstawowe: potrafisz oszacować ile w tej promocji kupujesz wody po zimie? bo może (i pewnie tak jest) ze ta promocja to się sprzedawcy a nie kupującemu ostro opłaca, bo niezłym interesem jest sprzedaż darmowej (gdy z nieba) lub kosztującej ze 2-3zł za tonę wody w "promocji" po 500-600zł ;)

ja tam węgiel kupuję zawsze w środku lata i to celuję w okres kilku ciepłych, suchych tygodni, raczej też jeśli mam wybór w tej samej cenie i jakości wolę mniejszy skład, gdzie węgiel na 2-3metrowym stosiku a nie z kilkunastometrowej hałdy, zakiszonej w środku a i często latem podlewanej ze względu p/poż i zapylenie

:) ja to bardziej o 2014-15 niż następnym, 3 tony kupiłem zeszłego lata, trochę w rogu kotłowni jeszcze było, poszło za (niecały jeszcze) sezon mniej niż się spodziewałem, i na moje oko na następny sezon to co leży w kotłowni to wystarczy, ale zawsze jakieś ze dwie przyczepki jak sie trafi suche lato się przywiezie ;)

jak w temacie. pojawiają się "promocje wiosenne", na składach węgla.pl 100zł taniej na tonie... kupujecie już węgiel, teraz, wiosną?

w składywęgla.pl po reklamie w tvn (reportaż w "uwadze" na temat standardowego oszukiwania na wadze i kaloryczności przez tą firmę) bankowo mają problem ze sprzedażą i nie zdziwiłbym się jak by chcieli wysprzedać to badziewie co mają i zwinąć lub przemianować interes. Ja osobiście miałem od nich drobny orzech i nie polecam bo dużo kamieni i popiołu. Znajoma wzieła miał i teraz to tego badziewia za półdarmo by nie chciała.

w składywęgla.pl po reklamie w tvn (reportaż w "uwadze" na temat standardowego oszukiwania na wadze i kaloryczności przez tą firmę) bankowo mają problem ze sprzedażą i nie zdziwiłbym się jak by chcieli wysprzedać to badziewie co mają i zwinąć lub przemianować interes. Ja osobiście miałem od nich drobny orzech i nie polecam bo dużo kamieni i popiołu. Znajoma wzieła miał i teraz to tego badziewia za półdarmo by nie chciała.

Jak im zrobili taką reklamę w ogólnopolskiej TV to mogą mieć ze sprzedażą tego poważne problemy...