stary 12.04.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Względy produkcyjne to np. zdolność systemu okuciowego do modyfikacji przez zdolnego, kreatywnego okuciowca. Wyobraźmy sobie zlecenie - drzwi tarasowe, dwuskrzydłowe, słupek ruchomy, rozmiar skrzydeł 900 x 2420. Uzbroić należy skrzydełko aktywne w klameczki obustronne i zamek na kluczyk. Skrzydło pasywne na kant rygle. Oczywiście system okuć na rowek 16 mm czyli okienny - trzy zawiasy na skrzydle, asymetrycznie. Tego typu przeszklenie jest bardzo modne np. we Francji. Dla wszystkich zainteresowanych - ROTO jest kompatybilne z MACO Wyobrazić sobie mogę, ale z ledwością . Okna i drzwi balkonowe na słupku ruchomym powinny być okuwane na zasuwnicach z rączką a nie kantenryglach. One powinny być stosowane w oknach, gdzie nie ma możliwości zamontowania zasuwnicy (np. bardzo niskie ) lub na specjalne życzenie z jakiegoś powodu - dziwnego zapewne. Nie wyobrażam sobie skakania po drabinie czy taborecie, żeby otworzyć górny kantenrygiel w oknie o wysokości 2420 mm. A to, że słupki ruchome spotykamy jednak dosyć często bez zasuwnicy w celu potanienia okna pozostawiam na inną okazję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.04.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Klient nasz Pan - chce kantrygle to ma. Sądzę, że to francuski zwyczaj czyli są przyzwyczajeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkGyver 03.11.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Dla wszystkich zainteresowanych - ROTO jest kompatybilne z MACO Dzięki za przypomnienie. Kiedyś robiłem jakieś kombinacje i pamiętam, że dwa systemy udało mi się zgrać. Wydawało mi się, że G-U i maco, ale może coś mi się pomerdało. Teraz mam jednak kolejną zagwozdkę - VORNE. Pierwszy raz w życiu takie cudo widziałem. Da się to połączyć z jakimś innym systemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 03.11.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 czy ktoś mógłby podpowiedzieć czemu nie mogę przekręcić klamki na sam dół? okno z ruchomym słupkiem i to jest ta pierwsza część, którą otwieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.11.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Skrzydlo badz blokada błędnego polozenia klamki do regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 03.11.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 ok dziękuję w takim razie czekam na serwis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.11.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Na serwis? A nie taniej by było zrobić to samemu? No dobra, żartuję. Ale zawsze można zamówić usługę regulacji u swojego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts