Gegols 09.04.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam, Tak wyglada nasz projekt. Jestesmy na etapie adaptacji projektu. Oto zmiany jakie chcielibysmy wprowadzic: - Material budowlany – Gazobeton 24, 12 cm - Adaptacje wiezby prefabrykowanej wg. dolaczonego projektu. * Czesciowa rezygnacja z law fundamentowych, fundamentow i scian nosnych wewnatrz budynku. W ich miejsce scianki dzialowe z gazobetonu 12 cm. (24 cm - sciana pomiedzy lazienka a salonem / garazem a kotlownia i mala lazienka / kuchnia i salonem). - Drzwi z kotlowni na zewnatrz - Zmiana miejsca przylacza WLZ. Przejscie z garazu do glownego holu po lewej stronie. - Rezygnacja ze scianki dzialowej pomiedzy dwoma wiatrolapami. - Dostep do strychu z garazu. - Mala umywalka w kotlowni. - Kratka sciekowa w garazu - swietlik tubowy w lazience Co sadzicie o tych zmianach? Projektant ktory nam robi adaptacje, jest przeciwnikiem wiezby prefabrykowanej. My jednak uwazam, ze na tym mozemy zaoszczedzic. Osobiscie najchetniej zrezygnowalbym ze wszystkich law fundammentowych, ale nie wiem czy jest to mozliwe. Czy moglby sie wypowiedziec ktos znajacy temat lepiej ode mnie? Dodam, iz poddasze bedzie uzytkowe jedynie na potrzeby graciarni. Mam juz wstepne wyceny wiezby prefabrykowanej. Nie wiem natomiast jak ksztaltuja sie ceny stropow wylewanych i tradycyjnej wiezby? (Pow stropu to ok 176m2) Zastanawiam sie nad dodaniem okna w garazu. Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bjonio 26.08.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, chcemy wybudować ten dom: http://pracownia-projekty.dom.pl/mt_ambrozja.htm chcielibysmy obejrzeć go na zywo.. jesli ktos go buduje/zbudowal bardzo prosze o kontakt tu, na mail jonio(małpa)o2.pllub 606 874 dziewiec dwa dziewiec z gory wielkie dzieki i pozdrawiam! Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez bjonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gegols 28.03.2014 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Jestesmy na etapie stanu suroweg. W kwietniu montujemy okna. Jesli jestescie chetni obejrzec prosze o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts