Ron13 09.04.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam,mam 17 lat i nie za wiele wiem o budownictwie, remontach itp.Mam remont 13m² pokoju (5.2x2.4) na północy i oknem na krótszej ścianie.Tapetowanie, malowanie ścian i sufitu, wymiana okna i na podłoge czas przyszedł.Jako, że nie widzę aktualnych opini o panelach firmy Kronopol, chciałbym spytać czy sie poprawili? Prosiłbym o opinie (opinie z przed 5lat straszą)Sprawa wygląda tak, że wujek sie pospieszył i zakupił Kronopol Buk Włoski 7mm AC4 w nieco promocyjnej cenie 22zł/m² (Castorama). Jest to coś warte? Niby 15 lat gwarancji, ale czy nadal firma traktuje klientów tak lekcewarząco (niemili, nie przyjeżdżają w sprawie rozeznania do reklamacji). Oddać je? Jeśli nie te to jakie? Mógłby ktoś polecić coś dobrego, w podobnej fakturze, kolorze i cenie? Co kłaść pod panele? Wujek uważa, że folia zbędna i zwykła 2mm pianka (1-2 zł/m²).Czy jednak folia + coś lepszego niż pianka - ekopłyty (Steico Ekopol), warto? Odnośnie samego pokoju to panele kłaść prostopadle do krótszej ściany z oknem (tak zalecają), czy by powiększyć pokój równolegle do krótszej ściany? I ostatnie pytanie, czy warto brać panele?Mają być one kłądzone na dębowy parkiet który wygląda zdrowo, jest porysowany, powycierany i troche sie rozszedł gdzie niegdzie.Lepiej wynająć kogoś do zbicia go i wycyklinowania? Nie ukrywam, że budżet jest ciasny (początkowo w planie remontu nie było podłogi). Naprawa parkietu to 850zł (520zł cyklinowanie i 325zł zbijanie), panele to 490-530 (65zł ekopłyta / 25zł pianka + 15zł folia + 300zł panele + 150zł robocizna). Warto inwestować w parkiet? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i odpowiedzi,pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Ron13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ron13 11.04.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Prosze, powiedzcie coś o Kronopolu bo zaraz bede miał to coś na podłodze i po ptakach bedzie.Troche późno sie tym zainteresowałem ale lepiej późno niż wcale, a nie chce by było "Polak mądry po szkodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrabożenka 12.04.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Szkoda trochę tego parkietu. Jeśli jest zdrowy, warto by go odnowić, wykonać cyklinowanie. Pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez dobrabożenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts