leda16 10.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Zleciłam ocieplenie poddasza. Ocieplane to było wełną mineralną, folia, gips-karton, no, typowo. Przy malowaniu niemieszkalnej części poddasza zauważyłam, że wykonawcy zostawili szparę ok. 10-13 cm między krokwią dachową. Nie ma tam ani wełny, ani folii ani g-k niedoróbka trudno zauważalna, trzeba się położyć na plecach, żeby ją dojrzeć.Znajomy inżynier radził kupić jakąś piankę, która ponoć stanowi najnowszy hit przy ocieplaniu poddaszy, zastępująca ocieplenie tradycyjne z wełny (jednak ponoć znacznie droższe) i zaszprycować szparę. Chciałam Was zapytać, czy to tak można? Czy raczej należy w tą szparę utkać wełnę, przykleić folię i mozolnie dociąć g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Z Twojego opisu nic nie wynika. Jakie krycie wstępne? Brak folii to brak ciągłości paroizolacji a brak wełny to brak ciągłości izolacji cieplnej czyli przemarzanie. Wrzuć zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts