dzikuu86 10.04.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam Mam dylemat ponieważ muszę wyrównać podłogę pod płytki oraz panele. Podłoga jest krzywa , popękana i cała oklejona płytkami pcv.Płytki schodzą łatwo ale skrobanie kleju to istna męczarnia. Czy można po prostu bez bawienia się w skrobanie przykleić płytę osb 18 do podłogi betonowej jakimś klejem i wzmocnić kołkami a potem na to kłaść panele i płytki??Bardzo zależy mi na czasie - a wylewka to niestety 3 tygodnie schnięcia. Różnica poziomów nie ma znaczenie bo remont obejmuje całe mieszkanie. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 11.04.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 W bloku bez problemu. Ja na górze w łazience mam płytki na OSB i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 11.04.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam. Wykonywałem podobną usługę -po zerwaniu płytek zagruntowałem podłoże a następnie położyłem klej do płytek i na to siatkę do styropianu gładząc to pacą o długości 1metra.Po wyschnięciu położyłem drugą siatkę na kleju ale w drugim kierunku i też gładząc pacą metrową. Na tak uzyskane podłoże zagruntowałem i przykleiłem wykładzinę przemysłową PCV. Usługę wykonywałem 5 lat temu w szkole w sali lekcyjnej. W tamtym roku robiłem następną salę.U siebie kleiłem płytki gresowe na płycie OSB ponieważ strop był drewniany.Płytę OSB należy przeszlifować /warstwa parafiny/ a następnie zagruntować. Płyta była grubsza niż 18 mm a płytki 30x30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts