wittorio 11.04.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam Zrobilo sie cieplo czas na robienie instalacji w domu i tutaj prosba o kilka rad. Moje zapotrzebowanie jest niewielkie nie chce budowac domu inteligentnego tylko troszke zautomatyzowanego w celu wiekszej wygody. Instalacje alarmową chce oprzec na Integrze Satela, do tego roletki i ogrzewanie podlogowe. Moje potrzeby:1. Rolety chcialem podlaczyc do Satela uzbrojenie alarmu-rolety w dol rozbrojenie-roletki w gore.2. Sterowanie Ogrzewaniem podlogowym w kazdym pokoju.3. Do tego jakas czasowka z oswietleniem na zewnatrz. Moje planowane rozwiazanie:1. Rolety chcialem sterowac pojedynczo przyciskiem i jakas centralka (Somfy, FF)2. Ogrzewanie chcialem oprzec na Danfosie bezprzewodowym Sterownik w azdym pokoju z czujnikiem podlogi plus elektrozawory na petlach. Moje pytanie:1 Czy Rolety plus Satel rozwiazac przez IORS ?2 Czy to wszystko nie lepiej spiac w jakas podstawowa wersje Inteligentnego domu ? Czy koszt nie bedzie wiekszy ? Bylbym wdzieczny za kazda pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 18.04.2013 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Przeczytaj ten poradnik o budowaniu instalacji w domu: http://www.elkom.com.tw/m/PLC2011A0_PLC2011B0_PLC2011C0_circuits.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.04.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Przeczytaj ten poradnik o budowaniu instalacji w domu: http://www.elkom.com.tw/m/PLC2011A0_PLC2011B0_PLC2011C0_circuits.pdf I najlepiej to jeszcze zrobić na chińskich kablach miedzio podobnych kat. 5e. Będą się świetnie uzupełniać i będzie świetny komplet. Każdy kto tak położy instalację będzie skazany na chiński sterownik, który jest co prawda drogi, ale za to niekompatybilny z niczym i nikt go już nie używa do automatycznych instalacji w domu. O inteligentnych instalacjach nie wspominam, bo inteligencja chińskiego sterownika kończy się w momencie kiedy użytkownik traci zasięg lub jest w kinie. Jedynymi którzy go jeszcze używają są handlarze chińszczyzną. PS. Ciekawostką jest ,że poza filmikami i próbą sprzedaży chińszczyzny, nikomu nie udało się stworzyć nic ciekawego ani pomóc innym, którzy wkopali się w chińszczyznę, mimo iż na tym forum jest kilka wątków tylko o tym sterowniku. Jednak zadowoleni klienci czytaj handlarze sterowników z uporem maniak próbują sprzedawać chińszczyznę, ale w końcu są handlarzami. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KjakKrystian 15.05.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Sprawdź sobie system D 2000 belgijskiej firmy AnB. Wydaje mi się że powinien spełnić twoje wymagania i jest nie drogi. Tutaj masz dokładny opis systemu http://www.adk-automatyka.pl/d2000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts