kori 11.04.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Prośba o pomoc w wyborze kominka narożnego arysto, drożesz leda austroflamm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 11.04.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 jak stać to austroflamm.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 11.04.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Aż tyle danych??? To chyba tylko tarot pomoże:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 11.04.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a co chcesz więcej wiedzieć? Austroflamm..hmm ja bardzo chwalę. Wyłożenie paleniska keramottem, materiałem o wyjątkowych możliwościach izolacyjnych i kumulacyjnych co powoduje, że wnetrze paleniska szybko osiąga wysoką temp. , czyste spalanie i jednocześnie niski poziom emisji spalin. Dzieki powierzchni keramottu jest czysty i jasny. Bepieczna obsługa wkładu, czopuch żeliwny z możliwościa obrotu 360 stopni ( wazne przy podłączaniu do komina). Regulacja nóżek, duża szyba z pieknym widokiem ognia ( każdy model ma maksymalny rozmiar ), świetny rozdział powietrza do spalania, które jest z zewnątrz ( powietrze pierwotne i wtórne sterujemy jednym tylko elementem co sprawia,że przypadkowe i nieumiejętne użytkowanie jest niemożliwe). Drzwi można zmieniać z prawej na lewo ( otwieranie ) dzięki przemiennym wręgom drzwiowym. No i design...Polecam. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 11.04.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a co chcesz więcej wiedzieć? Austroflamm..hmm ja bardzo chwalę. Wyłożenie paleniska keramottem, materiałem o wyjątkowych możliwościach izolacyjnych i kumulacyjnych co powoduje, że wnetrze paleniska szybko osiąga wysoką temp. , czyste spalanie i jednocześnie niski poziom emisji spalin. Dzieki powierzchni keramottu jest czysty i jasny. Bepieczna obsługa wkładu, czopuch żeliwny z możliwościa obrotu 360 stopni ( wazne przy podłączaniu do komina). Regulacja nóżek, duża szyba z pieknym widokiem ognia ( każdy model ma maksymalny rozmiar ), świetny rozdział powietrza do spalania, które jest z zewnątrz ( powietrze pierwotne i wtórne sterujemy jednym tylko elementem co sprawia,że przypadkowe i nieumiejętne użytkowanie jest niemożliwe). Drzwi można zmieniać z prawej na lewo ( otwieranie ) dzięki przemiennym wręgom drzwiowym. No i design... Polecam. pzdr. Danielu, błagam, wysil się i wyobraź sobie na przykład, że za chwilkę Pan/Pani kori pisze na przykład: "zapomniałam(em) dodać, że nie mam możliwości doprowadzenia powietrza z zewnątrz, a kominek bardzo przyda mi się ze względu na dostęp do darmowych odpadów płyt wiórowych ze stolarni szwagra. Bardzo zresztą mnie to rajcuje na samą myśl, że mój sąsiad, którego nie znoszę, mieszkający po zawietrznej, powącha moich śmierdzących spalin. Stary komin z cegły o wymiarach 14x27 chyba to zniesie, no nie?" Można? Owszem, trzeba tylko troszkę wyobraźni, której życzę każdemu fachowcowi w każdej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 11.04.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Danielu, błagam, wysil się i wyobraź sobie na przykład, że za chwilkę Pan/Pani kori pisze na przykład: "zapomniałam(em) dodać, że nie mam możliwości doprowadzenia powietrza z zewnątrz, a kominek bardzo przyda mi się ze względu na dostęp do darmowych odpadów płyt wiórowych ze stolarni szwagra. Bardzo zresztą mnie to rajcuje na samą myśl, że mój sąsiad, którego nie znoszę, mieszkający po zawietrznej, powącha moich śmierdzących spalin. Stary komin z cegły o wymiarach 14x27 chyba to zniesie, no nie?" Można? Owszem, trzeba tylko troszkę wyobraźni, której życzę każdemu fachowcowi w każdej dziedzinie. Aż tak traumatyczne przejścia miałeś, że tak piszesz?...proponuję ognisko:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.04.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Aż tak traumatyczne przejścia miałeś, że tak piszesz?...proponuję ognisko:yes: A nie mówiłem kolego ....zaczynasz żonglować słowami jak co najmniej najlepszy doradca FM.Do tego to ci kolo-Panie jeszcze ło ho ho..Postawiony temat a ty już na wstępie zaczynasz się wymądrzać. Bolt to wyłapał ,że z wysileniem się w przyjazny sposób troszku u ciebie Panie na bakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 12.04.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Niktspecjalny - dzięki za wsparcie, miło przeczytać, że ktoś zrozumiał, o co mi chodzi, ale zdaje się staroforumowym zwyczajem wylewamy dziecko z kąpielą. biedny użytkownik kori boi się odezwać widząc nieświadomie wywołaną burzę, może więc wrócimy do początku: -do czego ten wkład (grzanie non-stop, grzanie od czasu do czasu, ładny wygląd?) -jaka baza pod wkład (posadowienie, rodzaj i "fi" komina, dolot-średnica? - wiele wiele innych czynników, które wyjdą w toku dyskusji Kori, to twój temat, odezwij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 12.04.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Niktspecjalny - dzięki za wsparcie, miło przeczytać, że ktoś zrozumiał, o co mi chodzi, ale zdaje się staroforumowym zwyczajem wylewamy dziecko z kąpielą. biedny użytkownik kori boi się odezwać widząc nieświadomie wywołaną burzę, może więc wrócimy do początku: -do czego ten wkład (grzanie non-stop, grzanie od czasu do czasu, ładny wygląd?) -jaka baza pod wkład (posadowienie, rodzaj i "fi" komina, dolot-średnica? - wiele wiele innych czynników, które wyjdą w toku dyskusji Kori, to twój temat, odezwij się oj tam oj tam.... skoro pani kori wymienia takie firmy jak leda czy austroflamm to chyba więcej wysiłku włożyła w wyszukanie i zainteresowanie się tymi produktami? Chyba przyznacie mi rację. Ja zaproponowałem austroflamm bo spełnia wszystkie kryteria palenisk ( może palić non stop, od czasu do czasu, ładnie zawsze bedzie wygladało, płaszcz, konwekcja , akumulacja proszę bardzo. Kwestia odpowiedniego doboru modelu. Konkretne rady dla konkretnych osób. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts