Malcolm 11.04.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, Zastanawiam się czy można najpierw ocieplić dom a potem zrobić tynki wewnętrzne? Okna już są wstawione, ściany zewnętrzne z 24cm silki na klej.Spotkałem się z różnymi opiniami i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 11.04.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 pewnie, że można, sam tak zrobiłem . niestety rozwiązanie takie ma wady:1. lepiej schnie jak ocieplenia nie ma (mówimy o lecie)2. fachowcy od tynków wewnętrznych/wylewek i Bóg wie czego zniszczą/zabrudzą/zakurzą elewacje zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.04.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, Zastanawiam się czy można najpierw ocieplić dom a potem zrobić tynki wewnętrzne? Okna już są wstawione, ściany zewnętrzne z 24cm silki na klej. Spotkałem się z różnymi opiniami i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii... Bez znaczenia jest, co zrobisz pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 11.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 pewnie, że można, sam tak zrobiłem . niestety rozwiązanie takie ma wady: 1. lepiej schnie jak ocieplenia nie ma (mówimy o lecie) 2. fachowcy od tynków wewnętrznych/wylewek i Bóg wie czego zniszczą/zabrudzą/zakurzą elewacje zewnętrzną ja robiłem najpierw tynki potem elewację ze względu na ptk 2. chlapie się, pryska woda z cementem, leci kurz przy mieszaniu wapna chodzi betoniarka lub maszyny tynkarskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 12.04.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Podstawowe pytanie było "ocieplić dom" więc można ocieplić i zostawić na zagruntowanym kleju a tynk zewnętrzny położyć później żeby niezabrudzić lub uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 25.09.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 poza tym jak masz elewacje to w cale nie znaczy że zaraz muszą Ci ją upi..lić za to im płacisz żeby uważaj uwalą niech naprawiają nie naprawią nie płacisz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts