Maluszek 23.04.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Dzisiaj mija 21 dni od złożenia w Inspektoracie Nadzoru naszego domu do dobioru I co dalej? Można już zmieszkać? Mam czekać na oficjalne zawiadomienie, że już można czy bez zawiadomienia? Czy do ksiąg wieczystych można wpisać dom bez oficjalnego odbioru? Jak mam dalej postępować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.04.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 A co jest napisane w pozwoleniu na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.04.2004 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Że przed zamieszkaniem mam ich tylko zawiadomić i tyle Ale nie wiem czy oni powinni mi jakieś oficjalne pisemko przysłać? Czy zostawiają sobie dziennik? A co z wpisem domu do ksiąg wieczystych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 23.04.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 W Muratorze 4/2004 bodajże jest na ten temat odpowiedź w dziale listy. Nie ma obowiązku w nieskończoność czekać aż łaskawy urząd zareaguje w jakiś sposób. Po upłynięciu ustawowego terminu zakłada się, że urząd przyjął to do wiadomości i można robić swoje = mieszkać. Sprawdź to jeszcze. Rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmanquk 23.04.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 WitamZ tego co pamiętam to jeżeli urząd nie odpowie pisemnie w ciągu 21 dni to oznacza zgodęPozdrawiam Szacunek dla innych = szacunek dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 24.04.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Że przed zamieszkaniem mam ich tylko zawiadomić i tyle Ale nie wiem czy oni powinni mi jakieś oficjalne pisemko przysłać? Czy zostawiają sobie dziennik? A co z wpisem domu do ksiąg wieczystych? U nas było tak samo. Złozyłem papiery, dostałem zaświadczenie o zgłoszeniu zakończenia. Jeszcze dopytałem kiedy moge mieszkać. Powiedzieli, że jak nie przyjdą, ani nie przyjdzie żadna decyzja to po 21 dniach. Zaświadczenie wystarczyło do zameldowania i zmiany umowy na prąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.04.2004 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Dzięki tzn że już oficjalnie mogę mieszkać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 26.04.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 BA !!! mieszkać w swoim własnym domciu - super ... P.S. to kiedy możemy przyjechac na parapetówe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts