_ika 11.04.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich Przymierzam sie do urzadzania pierwszego mieszkanka i sen z powiek spędza mi mini salon z anaksem. W załączniku wklejam rozkład mieszkania i wstepny projekt. Zalezało mi na piekaniku w słupku jednak coraz bardziej dociera do mnie, że to chyba nie jest dobry pomysł w tak małym pomieszczeniu. Na projekcie obok słupka z piekarnikiem w narożniku miał być zlew. Obok płyta z szufladami na dole i następnie zmywarka oraz loówka. Teraz skłaniam się ku temu zeby piekarnik dac normalnie pod płyte w na tej krótkiej ścianie dać zlew. Będę wdzięczna za wszelkie rady. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez _ika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 11.04.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Zdjęcia są za małe i nic tam nie mogę dojrzeć, ale z opisu wynika, że masz ten problem, co ja. Też chciałam piekarnik i mikrofalę w słupku, ale poczytałam sobie o ergonomii w kuchni i raczej zrezygnuję z pierwotnego planu i dam piekarnik pod kuchenkę. Jakie długie masz ściany w tym aneksie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 11.04.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wklej większy rzut bo nie widać wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 11.04.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) któtsza 157, długa ma 591, ale to juz z salonem Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez _ika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 12.04.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja bym zrezygnowała z piekarnika w zabudowie, a zlew dała w rogu, zyskasz trochę blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 12.04.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Skłaniam się ku temu żeby na tej krótkiej ścianie dać zlew 1,5 komorowy. Wtedy w rogu stawiam mikrofale. Nie wiem czy zlew narożny i obok zaraz płyta będą wygodne, a jeśli płytę przesunę w stronę salonu to tamten blacik zostaje już malutki. dziekuję i czekam na każdą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 12.04.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czytałam, że powinien być taki ciąg mebli: lodówka, blat 40-60 cm, zlew, blat co najmniej 80 cm (ale generalnie największy z wszystkich), płyta i blat min. 30 cm. Poczytaj sobie o ergonomii w kuchni, o kuchniach w kształcie litery L, może coś Ci to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 12.04.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 wiem wiem czytałam, ale wydaje mi się, że u mnie jest to nie do zrobienia. Nie mam po prostu miejsca na tyle blatów. Skonczyły mi się pomysły już dlatego wrzuciłam to na forum A u mnie problemem jest to, że ta krótka ściana jest naprawdę krótka i często jak czytam właśnie o kuchniach w kształcie L to tam jednak te wymiary są bardziej życiowe niż u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 12.04.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Zawsze można kupić piekarnik z funkcją mikrofali - o jeden sprzęt mniej do ustawienia = więcej miejsca. Ika - jak "głęboko" chcesz/ możesz wejść z zabudową kuchni do pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 12.04.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Nie jestem przekonana co do tego sprzętu 2w1, a poza tym to nawet jeśli nie będę miała mikrofali to chyba wiele to nie zmienia Z zabudową mogę wejść ile chcę, kwestia, że jak poszłam daleko i zostawiłam na narożnik jedynie 2m + grzejnik pod oknem + z 15 cm za lodówką to zaczęło to wyglądać jak kuchnia z wstawionym do niej narożnikiem... Długa ściana ma 5,9 więc wydaje mi się, że te 3m na aneks to już max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 12.04.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja mam piekarnik z mikrofala i jestem zadowolona. Czyli aneks miałby 300 cmx157 cm i ma się zmieścić: lodówka - jaka?, płyta - gazowa? indukcja?, piekarnik, zlewozmywak - jaki? ilo komorowy? zmywarka? 45 czy 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 12.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 proponuje taki układ, powiększając salon i kuchnie, ścianka za płytą jest nieco wyższa od blatu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 12.04.2013 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja mam piekarnik z mikrofala i jestem zadowolona. Czyli aneks miałby 300 cmx157 cm i ma się zmieścić: lodówka - jaka?, płyta - gazowa? indukcja?, piekarnik, zlewozmywak - jaki? ilo komorowy? zmywarka? 45 czy 60? lodówka standardowa z zamrażarnikiem na dole, płyta indukcja lub ceramiczna, zlewozmywak - myślałam nad 1,5 komorowym, ale możnaby 1 komorowy z ociekaczem, zmywarka 45. lelik - serdecznie dziękuje, pomysł rzeczywiście ciekawy, ale niestety nie na etapie jak już stoja sciany. To jednak za duża przeróbka dla nas. Ale serdecznie dziekuję za pomoc Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez _ika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 24.04.2013 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 doradzi ktos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts