Markota 11.04.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Buduję taras drewniany. W jego okolice mam wyprowadzone kable:1. zasilanie oświetlenia części dekoracyjnej ogrodu,2. gniazdo prądowe na tarasie,3. zasilanie fontanny oczka wodnego. Zamysł był taki by pkt. 1 i 3 sterować siedząc na tarasie poprzez zewnętrzne łączniki. Tylko teraz - gdy przychodzi czas na realizację - nie mogę znaleźć odpowiedniego rozwiązania... - Gdzie umieścić (na tarasie drewnianym) gniazdo tarasowe i łączniki do fontanny i oświetlenia ogrodu? Skrzynka elektryczna? Jak to będzie wyglądało? Słupek? Może zamaskowany w jakiś sposób?- Przy prowadzeniu kabli obok drewna/w drewnie chyba muszą być spełnione jakieś dodatkowe warunki (ochrona przed pożarem - ew. zwarcie)? Łączniki i gniazda zewnętrzne znalazłam np. takie: http://www.legrand.pl/pl/scripts/pl/publigen/content/templates/previewFlashComplet.asp?P=550&L=EN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts