fantomek24 12.04.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 witam przymierzam się do położenia terakoty na tarasach zewnętrznych i przed wejściem do domu i mam kilka pytań z prośbą o pomoc. Mianowice:1. taras zewnętrzny nad garażem ma izolację pod wylewką, i pytanie czy pod gres dawać izolację płynną? jaką? czy coś jeszcze? bo teraz przyznam ze w czasie zimy przeciekał tak ze w garażu przy bramie wjazdowej miałem zacieki. Chciałbym to dobrze zaizolować aby nie mieć przygód takich. 2. Rozumiem ze klej wysokoeleastyczny? jakiej wielkości fugę byście dali?3. Te same problemy tyczą tarasów dwóch małych na piętrze użytkowym dzięki za rady i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 12.04.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 też jestm przed wykończeniem tarasu nad garażem, a ściślej przed wykończeniem obu. na górnym, pod wylewką też mam izolację - mazidło + papa z wywinięciem na ścianę. Na to poszła folia, styro i wylewka. Teraz myślę, zeby taras wykończyć drewnem. na wylewkędałbym jeszcze 2 warstwy papy, na to legarki i deski tarasowe. Tylko jak przymocować legary bez dziurawienia papy?? Mam zagwozdkę Zimą też mi garaż podciekał, szczczególnie na scianie zachodniej. A mówiłem żonie, róbmy daszek zamiast tarasu. Nie chciała słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 13.04.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam ! Z wlasnego doświadczenia mogę tylko powiedzieć,że sprawdził się nastepujący sytem: bezposrednio pod płytkami szlam uszczelniający minimum dwie warstwy, taśmy uszczelniające na połączeniu scian z wylewką solidnie i naprawdę dokładnie zatopione w szlamiei: Klej - tylko i wyłącznie elastyczny, rozlewny, nie pozostawiający ani grama pustki pod płytkami. fuga hydrofobowa i mam święty spokój już przez kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts