zyzolek 12.04.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czy ktoś może sam zrobił pompę ciepła samemu?Ponoć to zwykła lodówka z działaniem w odwrotny sposób.Jakaś tam sprężarka od lodówki i kilka bajerów. Może warto poeksperymentować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 12.04.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Na początek potrzebujemy 10 lodówek + kilka, które uszkodzimy w trakcie eksperymentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekon 12.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czy ktoś może sam zrobił pompę ciepła samemu? Ponoć to zwykła lodówka z działaniem w odwrotny sposób. Jakaś tam sprężarka od lodówki i kilka bajerów. Może warto poeksperymentować? Prawie robi różnicę , Myślę , że kompletujac z markowych ,nowych podzespołów , niekoniecznie wyjdzie taniej niż np. polskie składaki. Ja zastanawiałem sie na zanabyciu uzywanej pc , bo trafiają sie ostatnio często i na ewentualnej jej rewitalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 13.04.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 .....Ponoć to zwykła lodówka z działaniem w odwrotny sposób. Jakaś tam sprężarka od lodówki i kilka bajerów..... Co do zasady działania to owszem tak jest. Problem to wydajność, awaryjność i przede wszystkim % sprawności. Widzisz jakąś różnicę między Bugatti Veyron a Fiat 126p (ten drugi na dodatek poskładany z 3 różnych przez Józka Kudziurka w stodole) ? Co do zasady działania nie różnią się od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 18.04.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 są tacy to robili (elektroda.pl) ale to nieopłacalny interes, za 7-8 tys można kupić używaną pompę klasy IVT i samemu same podzespoły składając, wyjdzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts