tomison 12.04.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam Czy w takim układzie jak na rysunku, wanna asymetryczna lewa, woda będzie bez problemu spływać do pionu. Wyczytałem że max podejscie do pionu wanny to 2m przy rurze 50mm. Dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 12.04.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 JEŻELI ZACHOWASZ 2% spadku to bedzie dzialać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Rozpatrz wkucie kanalizacji w podłogę i poprowadzenie jej na wprost, jeśli podłoga ma typowe warstwy (wylewka, ocieplenie), to zmieści się spokojnie. Tak jak narysowałeś będzie działać, ale będzie (może) się zapychać. Miałem w swoim poprzednim mieszkaniu podobny układ, wymagał okresowego totalnego przepychania, a w przeciągu dziesięcioletniego używania trafiła się jedna akcja-hardcore, kiedy nawet sprężynowanie nie pomogło, potrzebne było ciśnieniowe przepychanie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 13.04.2013 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Dzięki za informacje.Jeżeli wejście do pionu mam na poziomie posadzki to raczej ten pomysł odpadaA przy tych kątach prostych chciałem zrobić nie kąt 90 w jednym kolanku tylko w dwóch po 45 stopni.Pytanie tylko czy uda sie zamontować syfon pod wanna i jednocześnie podłaczyć przelew z górnej częsci wanny. Czy odejscie od wanny jest zawsze w tym samym kierunku co przelew wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 13.04.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 "Czy odejscie od wanny jest zawsze w tym samym kierunku co przelew wody? "Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.04.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Przelew jest integralną częścią syfonu, całość ma jedno, wspólne wyjście do kanalizy. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 13.04.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Już popatrzyłem sobie na zdjęcia różnych syfonów wannowych i odejście z wanny można sobie regulować, praktycznie chyba obracając 360 stopni.Teraz mam syfon czyszczony od góry i jak sie zapycha to cały osad zostaje w syfonie, mam nadzieje że na kolankach 90 stopni nie będzie sie zbierał osad, powodując zatkanie odpływuDzieki wszystkim za cenne wskazówki. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez tomison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts