Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalatorzy pomp ciepła - podziękowania

Gość Gosc***

Recommended Posts

O kimś pisać nie będę bo nie jestem niczyim prawnikiem/adwokatem (fuj!)

U mnie często są opóźnienia z realizacją, np. teraz zacząłem odwierty które miałem robić w listopadzie (nie chodzi o 2013 rok).

Czasami są sytuacje że się zwyczajnie przeliczę z możliwościami, do tego inne sytuacje komplikują życie i obsuwa gotowa. Szczerze to szczerze.

Ale jeszcze nikogo nie oszukałem w sensie rozliczeń czy ostatecznego rzetelnego wykonania usługi. I tak u mnie pozostanie.

I o to mi chodzi.

Można "dać dupy", ale normalne wytłumaczenie sytuacji załatwia sprawę.

A u pana Pięknego przeradzało się to w stok kłamstw.

Dzięki za szczerą odpowiedź:rolleyes:.

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wihajster stwierdzil, ze ban Michasia to dla sciemy i rownowagi. Jesli ma racje dla mnie to FM bawi sie jak dziecko w piaskownicy.

Wiem, wiem. Tez dostane bana :)

Jednakowoz, to wolny kraj. Jeszcze. Chyba.

To tak dla rownowagi. Zeby nie bylo, ze jednemu wolno pisac o kims, ze ciagle chodzi "skuty", a drugiemu nie wolno pisac, ze miki to Gołuch.

Wihajster stwierdzil, ze ban Michasia to dla sciemy i rownowagi. Jesli ma racje dla mnie to FM bawi sie jak dziecko w piaskownicy.

Wiem, wiem. Tez dostane bana :)

Jednakowoz, to wolny kraj. Jeszcze. Chyba.

OK. Już trzymam.

Magnolia, namawiam cię do opowiedzenia nam twoich doświadczeń związanych z M.Pięknym.

OK. Już trzymam.

Magnolia, namawiam cię do opowiedzenia nam twoich doświadczeń związanych z M.Pięknym.

Ale ja wielkich doswiadczen nie mam :)

W rogi mnie nie 'walnal', zrobil co mial, prajsa dobrego dal, korekte w instalacji obiecal uczynic.

Zobaczymy.

Pisalem wczesniej znacznie, ze slownosc jesli chodzi o umawianie sie i pojawienie sie w danym dniu to pojecie malo Mu znane. Az irytujace a dla kogos kto uwiazany jest przez prace badz nie przebywajacy na stale w miejscu instalacji to uciazliwe.

Wyjasnil to jakis czas temu, ze nawet jak w komorce zapisze to zapomina czy jakos tak :D

Dla wyjaśnienia;

Mój banan był uzasadniony następująco :

Działania z podejrzeniem świadomego prześladowania innego użytkowika

(pisownia oryginalna)

Przy czym to podejrzenie spowodował mój wpis (usunięty przez Redakcję) w którym pisałem, że zgrzytów było więcej niż 6, czyli nie 10%, tylko nie mniej niż 20%, odnosząc się do ostatniego wpisu w zablokowanym temacie:

Masz rację 60 realizacji 6 zgrzytów.

10% tyle w tym zakresie.

Wina moja i zero w tym dyskusji

Jakiś skarżypytka doniósł Redakcji, a tam, jakaś wełnista istota, doradziła ukaranie mnie i zbananowanie za „podejrzenie”.

Ale życie okrutnie zadrwiło sobie z Redakcji, albowiem w dniu wczorajszym, w usuniętych przez Redakcję wpisach, rzeczony podał 5 (konkretnych i nowych ) przykładów „zgrzytów”, które są „dyskusyjne”

Zatem podliczmy, tylko to co, sam instalator pisze o swoich wpadkach – bez naciągania i domysłów. Czyste podane przez Niego fakty;

- 6 bezdyskusyjnych,

- 5 dyskusyjnych,

- 1 „kaloryfer”

Proste działanie arytmetyczne (na poziomie nauczania początkowego) pokazuje, że niezadowolonych jest 6 + 5 = 11, 11 + 1 = 12.

12 z 60 realizacji to 20% szanowna Redakcjo.

Wyjaśniam również, że określenie nie mniej niż 20% wynika z tego, że są jeszcze zwroty zaliczek za nierozpoczęte w terminie roboty (część pewnie dyskusyjna – przynajmniej 1 taki przypadek też rzeczony opisał).

I nie spekuluję, czy znane mi przypadki, pokrywają się z tymi „dyskusyjnymi” podanym przez zainteresowanego.

To są tylko liczby (ilości) niezadowolonych podanych przez samego zainteresowanego.

Szanowna Redakcjo.

Czy podawanie faktów i prostowanie kłamstw, jest „prześladowaniem” ?

Czy Regulamin FM dopuszcza karanie za „przypuszczenia” Redakcji ?

Wiem, pytania retoryczne, ale zadane „świadomie” – raczej na słowo przepraszam, nie liczę.

Ps.

I o to mi chodzi.

Można "dać dupy",.

Ale jak daje się często ? Może czas na zmianę profesji - zwłaszcza jak się czerpie przyjemność z tego faktu.:cool:

Ps.2. I raczej zmień słowo na "d" na inne określenie np. anatomiczne "dać odbytu", bo możesz otrzymać uzasadnionego banana za używanie wulgaryzmów .

Ps.3. No i wykrakałem - dostał następnego banana

Jest to jednocześnie moje FINITO w tym temacie, bo nie chcę już więcej narażać Redakcji, na konieczność wymyślania nowych pretekstów do ponownego zbananowania mnie - ot taka ---------automomoderacja------------

Edytowane przez sSiwy12
dopisałem Ps.3.

• 2 weeks później...

miki121

Lider FORUM (min. 2800) FORUMOWICZ WIELKI SERCEM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zarejestrowany: Jan 2012Skąd: ŻywiecKod pocztowy: 34-300Posty: 3.101

Napisz tutaj lub na privie z imienia i nazwiska który klient po zrezygnowaniu i podpisaniu faktury nie otrzymał zwrotu zaliczki? Pisz fakty a nie kłamstwa i oszustwa. Dla mnie jesteś poprostu zakompleksionym gnojkiem który się spełnia na walce z wymyslonymi przez swój chory umysł wrogami. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja nie otrzymałem i w dalszym ciągu czekam ...

Edytowane przez zet1977
Bardziej czytelny opis

miki121

Lider FORUM (min. 2800) FORUMOWICZ WIELKI SERCEM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zarejestrowany: Jan 2012Skąd: ŻywiecKod pocztowy: 34-300Posty: 3.101

Napisz tutaj lub na privie z imienia i nazwiska który klient po zrezygnowaniu i podpisaniu faktury nie otrzymał zwrotu zaliczki? Pisz fakty a nie kłamstwa i oszustwa. Dla mnie jesteś poprostu zakompleksionym gnojkiem który się spełnia na walce z wymyslonymi przez swój chory umysł wrogami. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja nie otrzymałem i w dalszym ciągu czekam ...

No i proszę, wyłażą następne kwiatki.

Napisz jak długo czekasz i jaka zaliczka.

No i proszę, wyłażą następne kwiatki.

Napisz jak długo czekasz i jaka zaliczka.

Do przebiśniega mi daleko, więc nigdzie nie wyłażę :) bo na forum jestem już jakąś chwilę

Nie chodzi o zaliczkę tylko nieskończoną robotę z zeszłego roku. Podpisałem aneks, fakturę i wszelakie dokumenty o które prosiła Pani Monika i czekam zgodnie z obietnicą na przelanie kary umownej i jeszcze kilku innych rzeczy ...

Przy okazji pozdrawiam Szanowną OBIEKTYWNĄ Redakcję.

Opisz opisz .... inkwizytorzy czekają na świeże pożywkę :)

Jak Tobie się coś takiego przytrafi (czego nie życzę ?) to, to ćwierkanie wróbelka, zmieni się w łabędzi śpiew, bo punkt widzenia jest zależny od punktu siedzenia.

Także cieszę się razem z Tobą, że szczęśliwym trafem nie jesteś w tych, co najmniej, 20% niezadowolonych.

Niech dalej szczęście będzie z Tobą.

Edytowane przez sSiwy12

Jak Tobie się coś takiego przytrafi (czego nie życzę ?) to, to ćwierkanie wróbelka, zmieni się w łabędzi śpiew, bo punkt widzenia jest zależny od punktu siedzenia.

Także cieszę się razem z Tobą, że szczęśliwym trafem nie jesteś w tych, co najmniej, 20% niezadowolonych.

Niech dalej szczęście będzie z Tobą.

Ale człowieku o czym ty piszesz do mnie, skąd wiesz w jakiej ja jestem sytuacji?? delikatnie się śmieje z krzyżowej wyprawy waszej (nie obchodzi mnie czy jest ona interesowna czy nie) i palenia stosów ... tyle.

Najgorsze jest to, że gro poszkodowanych traktuje FM tylko jako straszak. Z własnych doświadczeń wiem że to działa.

Rownie ważne jak powetowanie swoich strat , jest ostrzeżenie innych przed wtopą!

Ja juz temu panu podziekowałem i mam nadzieję nigdy się z nim nie spotkać.

Zrozum Kasiu czy Krzysiu że dzieki takiej dykusji wątek nie przyschnie i za X czasu nie pojawi sie na forum jakiś daisy321, z ustami pełnymi frazesów, z dobrymi cenami, wręcz z misją montażu i sercem na dłoni.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...