ania_zet 11.04.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam. Bardzo proszę o podpowiedź, jakie płytki najlepiej sprawdzą się w kabinie prysznicowej? Kabina z trzech stron otoczona będzie płytkami, czwarta to szklane drzwiczki. To nie jest nasz wybór, tak jest zrobiona łazienka w mieszkaniu, które kupiliśmy w stanie deweloperskim. Łazienkę chciałabym w bieli z dodatkiem czerni na gebericie i może czarną szklaną mozaiką . Myślę też o jasnej szarości na podłodze. Ale to raczej nie ma znaczenia:) Chciałabym płytki z połyskiem, ale w kabinie to chyba jedno z gorszych rozwiązań? Na pewno nie czerń w środku, bo boję się śladów kamienia po wodzie. Ale tak sama biel, to chyba nudno? Nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 12.04.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Pomóżcie jeśli możecie, z każdym dniem robię się głupsza...Nie umiem robić projektów, wizualizacji, więc podam chociaż wymiary łazienki. szer. 330 dł. 250 cm. Po lewej stronie w odległości 106 cm od ściny jest komin wentylacyjne o długości 90 cm i szer. 33 cm. Pomiędzy nim a ścianą będzie kabina prysznicowa, Wc na lewej ścianie pomiędzy prysznicem a ścianą. na prawej ścianie umywalka i szafka wisząca (podumywalkowa) o dł. 120 cm. na wprost drzwi, pomiędzy ścianą prawą i kominem wentylacyjnym prostokątna wanna o dł 160 cm.łazienka ma być w bieli z dodatkami czerni jako ozdoby (listewki jakieś, ewentualnie jakaś mozaika gdzieś) Płytki bez kwietnych ozdób, czysta biel. Poradźcie, czy w takiej łazience lepiej będą wyglądały płytki na wysokosci 120 cm od podłogi i dalej farba, czy do samej góry? a może jeszcze jakoś inaczej? Początkowo myślałam tez, by geberit wyłożyć czarnymi płytkami, teraz zastanawiam się, czy nie lepiej zostawić go białym? Tak, by nie rzucał sie w oczy. Jak lepeij by to wyglądało waszym zdaniem? (geberit ma być wysoki na 120 cm) Niestety nad wc zostanie wnęka, chciałam pociagnąc do góry zabudowę, jednak znacznie zmniejszy to łazienkę, która i tak jest niewielka:(Wcześniej pytałam o płytki w kabinie, odpowiedzi nie ma, ale chyba zostawię ją biała.Czy szara podłoga będzie pasowała? Drzwi do łazienki będą białe. Bardzo proszę o rady, wiem, że macie świetne pomysły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wass 01.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ja przy pokoju gościnnym, mam taką niedużą łazienkę, w której postanowiłam zastosować płytki w odcieniu bieli,czerni na ścianach i szarości na podłodze. Właśnie ze względu na otwarty /przeszklony prysznic i mocno ryzykowne pod kątem utrzymania w czystości odcienie, wybrałam płytki matowe. Miałam to szczęście, że w kolekcji na którą się zdecydowałam była dość duża ilość dekorów do wyboru. Tak więc aby nie było zbyt monumentalnie ,czarny pas płytek ułożny w poziomie został zastosowany w postaci cokołu okalającego górną część łazienki i dołączone zostały do niego ozdobne listwy a na ścianach w punktach umiejscowienia oświetleń, umywalki/lustra i we wnęce prysznicowej,ale tylko na poziomie deszczowni, płytki w odcieniu bieli zostały przełamane położonymi w pionie płytkami z tej samej kolekcji, ale z ornamentem w odcieniu czerni, bieli i szarości. Przeszklony prysznic ( u mnie jest szyba od ściany do ściany o długości 140 cm ) to super pomysł aby optycznie powiększyć powierzchnię łazienki. Dodatkowo, żeby trochę odejść od standardów postanowiłam do takiej kolorystyki zastosować czarną armaturę. Przyznam szczerze, że ta łazienka jest wykorzytywana sporadycznie. Faktycznie, w tych, z których korzystamy częściej, postanowiłam zastosować bardziej funkcjonalne kolory. W tym kontekście trudno jest mi powiedzieć jak w praktyce będzie sprawadzała się ta kolorystyka przy dużej intensywności ekspoatacji. A i jeszcze jedno,ja w ogólnie jestem zwolenniczką klasyki i stylizowanych wnętrz, tak więc całokształt stylizacji domu miał impact na wykończenie także tego pomieszczenia. Wnioskuję, że ty idziesz bardziej w kierunku modern ( czy mi się tylko tak wydaje ? )ale może zawsze coś sobie z tej mojej klasyki wybierzesz Na tę chwilę nie dysponuję fotkami, ale postaram się zrobić i wrzucić do wglądu jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 11.05.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 wass wrzuć fotki jak możesz, zaciekawiła mnie twoja łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek_W 19.05.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Biała kabina będzie optycznie większa. Na aranżacjach znam się średnio, więc tyle powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts