JK2010 13.04.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Mam działkę niecałe 1200m2 , a na niej dom ok. 190m2 powierzchni zabudowy. Dostałem wyceny na zrobienie nawodnienia ogrodu i ..... spadłem z krzesła. Wyceny, które dostałem zakładały, że rurki będą w ziemi i będzie pełna automatyka (czyli włączanie się nawadniania o określonej porze na określony czas), zraszacze chowane w ziemi. Podobno dlatego jest tak drogo. W związku z powyższym pomyślałem, żeby zrobić to samemu, ale .... jestem całkowicie zielony w temacie. Czy można to zrobić samemu? Jakieś wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 13.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 jak chcesz to zrobisz ale pierwsze musisz się trochę podszkolić, zależnie od tego jak przyswajasz wiedzę tyle czasu Ci to zajmie, szkoła dla hydraulika trwa 3 lata a do porządnego systemu nawadniania wchodzą prawie wszystkie zagadnienia jakie w tej szkole się przerabia, szukaj lepiej jakiegoś gotowego systemu do samodzielnego rozkładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 13.04.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Szukam takiego systemu, ale nie mogę znaleźć. Może polecisz jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 14.04.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 nie wiem, jak teraz, bo dawno nie byłam, ale kilka lat temu w castoramie można było w dziale ogrodowym dostac ulotki "szkoleniowe" nt nawadniania ogrodu. przykładowe zraszacze, instrukcja, jak planowac pola do zraszania, jakie zraszacze odpowiednie dla jakiego kształtu ogrodu itp.. myślę, że warto popytać w marketach i troche pomysłów gotowych stamtąd zdobyć.. jak potrzebowałam ułożyć gonty na dachu altanki a nie miałąm o tym pojęcia to w leroy dostałam ulotkę z instrukcją krok po kroku.. gonty trzymają się już 10 lat a dach nie przecieka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.04.2013 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Zerknij do SKuli, on robił to sam i świetny instruktaż wrzucił dla mniej kumatych http://forum.muratordom.pl/showthread.php?193244-Aran%C5%BCacja-ogrodu&p=5504236&highlight=nawodnienie#post5504236 gdzieś w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adacho37 02.04.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja na stronie Tanake co sprzedaje części i robi projekty znalazłem darmowy poradnik projektowania systemów nawadnianiatu masz http://nts.tanake.com.pl/do-pobraniamoze się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts