rocnation 13.04.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witajcie! Temat kabin parowych był już wałkowany tu na forum kilkakrotnie, ale chciałbym podejść do zagadnienia od nieco innej strony. Zawsze mówiłem sobie że jak będę wykańczał swoje mieszkanie to sauna parowa będzie punktem obowiązkowym. Oczywiście nie przewidziałem miliona innych wydatków które trzeba ponieść podczas procesu wykańczania (w stylu: jak to? 4000 zl za zrobienie gniazdek elektrycznych?! ;] ) i finalnie budżet jest napięty jak struna więc zacząłem poważnie zastanawiać się nad tą sauną....i wpadłem na pomysł następujący: 1. od razu na wstępie, skeśliłem wszelkie kabiny castoramowe w stylu ciemne szklo radio swiatelka mp3 bluetooth i brakuje chyba tylko funkcji zmywania ;] Po prostu totalnie nie podoba mi sie ich wyglad i wogole pomysl kabiny wstawianej - chcialem wnekowa. I tak tez zrobilem projekt. Jako ze kabine taka z funkcja pary mozna kupic w marketach nawet za 2 500 zl to stwierdzilem ze wole kupic sam parownik i wmontowac do wneki..... 2. Tu zaczely sie schody bo cena samego parownika to ok. 5 500 zl. Nie rozumiem tego jakim sposobem cala kabina kosztuje mniej niz polowe ceny samego parownika (tak, wiem ze kabina chinska a parownik chyba nie - ale innego po prostu nie znalazlem!). 3. Czy wiecie gdzie mozna kupic parownik w sensownej cenie? nie wiem za 1000 czy 2000 zl? 4. Jesli nie to postanowilem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, znalazlem cos takiego: http://abcbath.com.shoper.pl/pl/p/KABINA-PAROWA-MODEL-B003-90x90x215cm/111 5. Pomyslalem ze kupie ta kabinę i wymontuje z niej parownik (oprócz tego idealnie pasują mi przednie drzwi do wnęki więc kolejny koszt z głowy) 6. tylko teraz: Czy orientujecie się jak wygląda ewentualna kwestia sterowania takim parownikiem? Bo nie uśmiecha mi się montowanie tego sterownika ktory jest w kabinie bo nie chce calej reszty tych funkcji. Zastanawiam sie czy jest to wykonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts