Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniany Taras, DIY (tymi ręcami ;-)

dzabij

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Ogólnie super tylko strasznie musiałeś się namęczyć z wmurowaniem tych kątowników dokładnie pod linijkę.

Ja zrobiłem inaczej. Miałem taras na gruncie to wmurowałem pręty gwintowane. Na pręt 2 nakrętki i podkładka i na to idzie legar. Na to kontrlegar i deski. Wtedy możesz sobie regulować nakrętkami poziom i nie musisz się tak bawić.

W nowym domu mam większy problem bo taras jest pokryty papą i mam 2 cm do krawędzi okna tarasowego i za diabła nie mogę wymyślić jak tu zrobić taras żeby nie wyszedł za wysoko... Kochani wykonawcy...:bash:

• 1 year później...
Czy ktoś z was ma może taras drewniany pod balkonem ? Chodzi mi o kwestię kapiącej wody z balkony na deski tarasowe. Czy z biegiem czasu na tych kilku deskach na które kapie będę miał syf, mech czy inne historie a na reszcie tarasy ładne drewno? Oczywiście będę konserwował, olejował i co tam trzeba będzie ale przykrywanie tarasy nie wchodzi w grę. Ktoś ? Coś ?

• 1 month później...

Witam. Czy możesz wrzucić zdjęcia jak te blaszki wyglądają? Znaczy jak się je montuje bo czytam i nie bardzo mogę sobie to wyobrazić. Znaczy dmoyślam się że wygląda to podobnie jak na tym filmie

https://www.youtube.com/watch?v=Ze-gbfFXQXQ

Czyli te blaszki z nierdzewki robią to samo co te plastiki za 500 zł :) ?

A czy nie można deski tarasowej przykręcić wkrętami pod skosem do boku, tak jak się bije podłogę z felcem? Tutaj Amerykanie nawet przyrząd zrobili - wkręty z obu stron pod skosem.

LINK -

• 1 year później...