zieli 23.04.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 no rzeczywiście dużo tańsze tylko martwi mnie ten 1cm przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.04.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 no rzeczywiście dużo tańsze tylko martwi mnie ten 1cm przerwy Na żywo nie rzuca się to aż tak bardzo w oczy, szczególnie że deska jest dość szeroka. Do 8mm spokojnie "zejdziesz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkone 18.05.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Ogólnie super tylko strasznie musiałeś się namęczyć z wmurowaniem tych kątowników dokładnie pod linijkę. Ja zrobiłem inaczej. Miałem taras na gruncie to wmurowałem pręty gwintowane. Na pręt 2 nakrętki i podkładka i na to idzie legar. Na to kontrlegar i deski. Wtedy możesz sobie regulować nakrętkami poziom i nie musisz się tak bawić. W nowym domu mam większy problem bo taras jest pokryty papą i mam 2 cm do krawędzi okna tarasowego i za diabła nie mogę wymyślić jak tu zrobić taras żeby nie wyszedł za wysoko... Kochani wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczo 04.01.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Czy ktoś z was ma może taras drewniany pod balkonem ? Chodzi mi o kwestię kapiącej wody z balkony na deski tarasowe. Czy z biegiem czasu na tych kilku deskach na które kapie będę miał syf, mech czy inne historie a na reszcie tarasy ładne drewno? Oczywiście będę konserwował, olejował i co tam trzeba będzie ale przykrywanie tarasy nie wchodzi w grę. Ktoś ? Coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.01.2015 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Tak, ja mam również pod balkonem. Kapiąca woda powoduje jak sądzę szybsze wypłukanie oleju - w miejscach gdzie skapuje woda deski są białe. Mchu i paproci w tych miejscach nie stwierdzono, ale deski kolorem odstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzięcielina 13.02.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam. Czy możesz wrzucić zdjęcia jak te blaszki wyglądają? Znaczy jak się je montuje bo czytam i nie bardzo mogę sobie to wyobrazić. Znaczy dmoyślam się że wygląda to podobnie jak na tym filmie https://www.youtube.com/watch?v=Ze-gbfFXQXQ Czyli te blaszki z nierdzewki robią to samo co te plastiki za 500 zł ? A czy nie można deski tarasowej przykręcić wkrętami pod skosem do boku, tak jak się bije podłogę z felcem? Tutaj Amerykanie nawet przyrząd zrobili - wkręty z obu stron pod skosem. LINK - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brochas 01.12.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 jak taras zachowue się po kilku latach ? deski nie łódkują / wyginają się ? także u siebie chce podobnie zamontować, ale boję się że taki montaż spowoduje wyginanie się desek.zawsze mocowanie desek od góry będzie lepszy niż od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts