Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koniec podróży.......... wracamy do siebie :) komentarze

Recommended Posts

WItaj

Gratuluje pięknego domu! Wiesz, takie dzienniki jak Twój bardzo mobilizują! Mogę zapytac ile dokładnie budowaliście tzn jak długo od stanu 0 do tego co jest obecnie? Jak sprawuja się schody? U nas też będą "zakręcone bez spocznika" są jakieś minusy w użytkowaniu?

wiesz co tak jak pisałam początek około maja 2009, do zimy tylkosciany bez więźby kolejny rok dach kolejny okna ocieplenie poddasz tynki wylewki i ogrzewanie, i w tym roku mam nadzieję że do rudnia uporamy się z resztą :) oczywiście można szybciej ale wyszło tak wolno bo i kasa zarabia się w takim tempie ;)

schody jeszcze nie zrobione trepy zamawiamy w lipcu ale chodzi sie po nich milo tzn ie ma problemów ze schodzeniem a tak czasem bywa, jak zamieszkam bedę w stanie powiedzieć więcej :)

ps a co to jest spocznik?

• 2 weeks później...
Aniu pisalas , ze nie mozesz wejsc do mojego dziennika ..... to jest problem ogolny na FM .... zakladam , ze przeciazone serwery :mad::mad::mad:.... zaraz zglaszam to do Administracji gdyz sama tez probwalam sie " dostac " do kilku dziennikow i komentarzy niestety bez powodzenia ... dopiero za 10 - tym podejsciem udalo sie , ale tak nie moze byc .... :(

Przyszłam z rewizytą:) Bardzo fajny dom, zwłaszcza schody mi się podobają. Kolor elewacji też bardzo ładny, my chyba wybierzemy podobny, na pewno coś z żółci. No i płytki do łazienki też mnie zaciekawiły. Przy włączonych światłach muszą dawać ciekawe efekty wizualne.

Pozdrawiam i życzę szybkich postępów prac i powrotu do DOMU:bye:

Hej, ja też z rewizytą :) Chociaż bliżej mi było do Twojego poprzedniego dziennika. Zupełnie nic na temat wykończeniówki napisać nie mogę, choć będę podpatrywać, a może nawet ukradnę jakiś pomysł? :cool:

Współczuję Ci z powodu okien, budowanie na odległość przysparza co najmniej dwa razy tyle stresu co budowanie będąc na miejscu.

Mam przy okazji pytanie odnośnie drzwi wejściowych. Jakie są ich wymiary i jaki miałaś wymiar otworu na nie? Ja też planuję takie "półtora drzwi" i mam otwór 140 cm, zastanawiam się czy nie za wąski?

Pozdrawiam serdecznie :)

water-sprite dzieki za wizyte :)

hm... podpatrywac? no jasne ale licze tez na opinie :)

jesli chodzi o te drzwi to my mielismy zbyt szeroki otwor wychodziło ze trzeba wstawic praktycznie 2 dostawki, a kazda kosztuje 50 badz 55 prcent ceny drzwi. tak samo jest z gorna dostawka.

wiec my nasze drzwi troszke zamurowalismy zeby zmiescic sie tylko w jednej.

wiec tak drzwi masz podany rozmiar a dostawke doplacasz do dpowiedniej szerokosci.

zapraszam ponownie :)

wiec jesli powiedzmy wstawiasz drzwi 90' to z twoich 140 zostaje ci 50cm. wiec tam gdzie ja kupowałam mieścisz sie w granicy i dopłacasz tylko 50 za stała i 55 % za ruchoma dostawke.

powyzej 50 cm a do 75 cm za dostawke dopłacasz 70% gdy dostawka wynosi 100% płacisz jak za kolejne drzwi.

mam nadzieję ze wyjasniłam to wmiare jasno.

wiec Ty jak najbardziej miscis sie w granicy tej tanszej dostawki. i oczywiscie trór nie jest zbyt waski, moim zdaniem idealny :)

makowa_panienka dzieki za wizyte i zapraszam czesciej, im wiecej opinii tym lepiej,

wlasnie dzieki opiniom innych nie wybrłam drzwi zewnetrznych których bym teraz żałowała, wiec głosy sie przydaja :)

elawacja juz skonczona jutro wstawię zjęcia :)

nas widok cieszy bardzo, zreszta jak kazdy etap pracy :)

Dzięki, bardzo jasno mi to wyjaśniłaś :D Teraz mogę spać spokojnie :p

OK, obiecuję wyrazić czasem swoją opinię, ale ja jestem wnętrzarski analfabeta, że się tak wyrażę. Nigdy nie "czuję" czy coś do siebie pasuje, dlatego zazwyczaj stawiam na prostotę i minimalizm. Im mniej dodatków tym mniejszy problem. Pa :bye:

Witaj 87anam87,

Domek śliczny i dopracowany każdy szczegół:yes::yes:,

ja mam pytanie odnośnie tynku i podbitki bardzo mi się podobają kolory- zestawienie,

czy mogła byś podać nr i nazwy kolorów i jaka firma tynku i podbitki.

Czy dach jest w kolorze brązowym-czekoladowym?

Pozdrawiam serdecznie

puszek witam u mnie.

dach jes w kolorze ciemny brąz jest to mat, sara z budmatu. podbitka jest także w kolorze ciemny brąz, z tym nie ma większego problemu wystarczy powiedzieć ze chce się podbitkę w kolorze ciemnego brazu i oni dadza ;)

już kilka osób pytało mniee o numer tynku, miestety nie wiem bo nie ma mnie w polsce, za kilka tygodni będę więc dam znac jaki to numerek, jest to tynk silikatowy.

• 3 weeks później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...