norman10 14.04.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzieli mnie do sąsiada 30 cm. wys. murek z kamienia a chcałbym od swojej strony dosypać jakieś kolejne 20 cm. ziemi ponad ten murek.Czy ktoś ma pomysł jak stworzyć coś tanim kosztem by powstało coś w rodzaju obrzeża oporowego dla ziemi.Myślałem o wkopaniu płyty falistej przy tym murku ale to chyba za słaby materiał.proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norman10 14.04.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Brałem pod uwagę również domurowanie jednej lub dwóch warstw z kamienia granitowego,bo z tego jest murek, ale do dyspozycji miałbym jakieś 15 cm. na jego szerokości bo po środku są słupki z siatką więc wydaje mi się że napór ziemi wypchnie świeżo nadmurowaną warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts