darroo 14.04.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam ,chcę rozprowadzić u siebie w domu trzy pętle ogrzewania podłogowego, dwie na dole i jedna na górze w łazience, (dom parterowy z mieszkalnym poddaszem). Mam zakupiony gotowy zestaw mieszający do podłogówki na trzy pętle. I tu mam pytanie jak najlepiej jest poprowadzić rurkę zasilającą do tej pętli na górze, normalnie ,centralnie pionowo i tam rozprowadzić? Czy ta pętla nie będzie się wolniej nagrzewała, zapowietrzała itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 14.04.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Chciałbym porady jak najlepiej wykonać tą pętle na poddaszu. Czy pompa mieszająca da sobie z tym radę ,może zestaw mieszający zamontować na poddaszu? Sam nie wiem, może jakaś podpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czechu77 14.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Moim zdaniem, jeśli pętle będą podobnej długości to nie będzie problemu bo fakt, że jedna będzie na wyższym poziomie nie ma dla pompy specjalnie znaczenia. Jedyny problem widzę w możliwości zapowietrzania się górnej pętli i należałoby się zastanowić nad zrobieniem w niej odpowietrzenia - chyba najlepiej na powrocie, ale przed zejściem rurki na dół, no i w miejscu, gdzie rurka nie będzie już w betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 15.04.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Będziesz musiał dać gdzieś na poddaszu odpowietrznik dla tej pętli w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 15.04.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Wszystkie trzy pętle będą podobnej długości. Ja najbardziej martwiłem się tym że pompka może nie dać rady z tą na górze ale skoro to nie stanowi większego problemu to wszystko ok. Dziękuje za odpowiedzi i rady a odpowietrznik na pewno zamontuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts