inte10 14.04.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów: Czy BOCHEMIT QB nadaje się do impregnacji elementów konstrukcyjnych więźby dachowej? Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez inte10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.04.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 A czemu pytasz skoro ma takie przeznaczenie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inte10 15.04.2013 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tak dla pewności.Większość więźb impregnowana jest środkami z barwnikiem zielonym, a Bochemit można kupić w barwie brązowej i żółtej.Więc mniej drażniące oko w przypadku elementów "odkrytych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Pigment (barwnik) jest po to aby wiedzieć, że było impregnowane. Są impregnaty bezbarwne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 16.04.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Planuję kupić Kuprafung. W sklepach można znaleźć Kuprafung P, No, Z kolei Kuprafung P jest jako roztwór 100% i 50% a z informacji wynika, że można zrobić tyle samo roztworu. Rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że jak dla siebie potrzebuje to najlepiej kupić roztwór 100%. Mam pytanie do osób, które stosują Kuprafung. Pojemnik zawiera 12,5kg koncentratu. Ile litrów z tego robicie roztworu do malowania więżby? Będę malował pędzlem. Jeszcze jedna uwaga. Więżba w tartaku była malowana Fobosem. Teraz przed montowaniem izolacji, chcę jeszcze raz przemalować. Czy Kuprafung na bazie miedzi będzie wchodził w reakcję z solą? Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez mrmeX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts