Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka uzbrojona czy nie?

Xeremelegue

Recommended Posts

Witam wszystkich, posiadam działkę w obrębie granic tej działki nie ma mediów. Dookoła niej znajdują się inne działki. Wszystkie są mniej więcej tej samej o szerokości 15m, moja działka jest umiejscowiona tak że aby podlączyć do niej kanalizacje trzeba przeciągnąć ją przez jedną z działek od sąsiadującej z nią (tzn. działka nr.1 ma kanalizacje, przeciagam ją przez działke nr.2 do mojej działki nr.3), ale prąd jest w działce nr.2. Nie wiem czy jest w pobliżu gaz. Czy działka jest uzbrojona? I gdzie mogę uzyskać informacje (najlepiej udokumentowane) gdzie umiejscowione są dokładnie media i czy kosztuje coś wybranie takiego dokumentu? Działkę tę odziedziczyłem i nie mam o niej zbyt wielu informacji a planuje ją sprzedać, dokumenty są mi potrzebne by pokazać je ewentualnym kupcom.

Media są zaznaczone na mapkach.

Natomiast jako ewentualnego inwestora na tej działce (czyli też i jej kupca) interesowałoby mnie czy jest zgoda właściciela działki nr 2 na to, by się do niego i przez niego podłączać (i właściciela działki nr 1 też).

No i czy jest w ogóle możliwość techniczna podłączenia. A o tej możliwości decyduje firma od medium. Czyli od prądu Tauron, od wody i kanalizy lokalne wodociągi. Możesz od nich uzyskać warunki przyłącza (prądu, wody, kanalizy). Takie papiery zwykle są albo darmowe, ale płatne symbolicznie.

Działka jest uzbrojona kiedy są na niej już przyłącza. Na Twojej ich nie ma.

Edytowane przez marchew

• 4 weeks później...