Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradźcie, proszę, które okna wybrać (konkretne oferty cenowe)

Które okna wybrać?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które okna wybrać?

• Winergetic Premium
      0
    • Veka Alphaline Plus
    • Iglo Energy
      0

Recommended Posts

Witam,

Długo zastanawiałem się nad wyborem okien i chyba zbyt wiele ofert nazbierałem (11). Teraz zredukowałem ich liczbę do 3 i otrzymałem już konkretne oferty. Zabawne jest to, że cenowo oferty się nie różnią za bardzo, a przecież jeden model na pewno przewyższa inny pod względem jakości.

Które z tych okien polecilibyście?

Capture.JPG

Ofery właściwie są na okna + bramy + rolety, ale i tak ceny sumaryczne są podobne.

Z tego co się zorientowałem, to najlepsze są Winergetic... potem Aplhaline... a potem Iglo, ale rankingi i opinie w czasem sponsorowanych artykułach mogą być mylące.

Edytowane przez ianislavus

Faktycznie dziwne te ceny. Jedni montaż za tysiąc, inni cztery razy więcej. Tak jakby Ci tani faktyczną cenę usługi ukrywali w produkcie (np. montaż rolet).

Mikołajczyk - jeden z nielicznych dilerów Oknopastu którzy się pozytywnie wyróżniają w necie (bogata strona www). Za to osobiście znam Baudom i na prawdę ich cenię za doświadczenie i ogólną postawę.

Nie wiem skąd przekonanie, że niektóre artykły są sponsorowane a inne nie.. ?:)

Nie uważam Winergetica (czyli Veki Softline82) za lepszego od Alphaline 90.

Co racja to racja - najlepsze wrażenie robi Winergetic wlasnie marketingowo. Chyba udało im się mnie troszkę zmanipulować. Czytałem jednak artykuł, w którym te dwa okan były porównane - stąd moje wnioski.

Oto ten artykuł:

http://www.eko-dom.eu/index.php?s1=zbu785&vl=0

Jeszcze jedno mi się przypomniało: Winergetic ma najdłuższą gwarancję (7 lat), to chyba też o czymś świadczy?

Piszesz na zlecenie oknoplastu czy też raczej konkretnego dealera?

Daruj sobie takie bezpodstawne pomówienia. :mad:

Gdybym pisal dla reklamy, to nie postowalbym ze swoim zdjeciem na profilu.

Podpieram się tym, co znalazłem na necie, bo sam nie znam się na temacie. Wkleiłem link, bo koledzy pytali, skad moje wnioski.

Jeśli nie chcesz mi poradzić albo nie masz pojęcia o temacie, to nie odpisuj wcale. :lol:

Wkleiłem link, bo koledzy pytali, skad moje wnioski.

Ledwie kilka napisanych postów a w nich 2x link do strony przedstawiciela Oknoplastu. Jeżeli tam szukasz obiektywnej opinii to trochę lipa :(

Zacytuję twoją wypowiedź:

Chyba udało im się mnie troszkę zmanipulować.

A udzielana gwarancja nie jest zupełnie zależna od rodzaju profilu. To nie producent profili jej udziela (przynajmniej nie klientowi końcowemu). A profil Alphaline jest wg mnie lepszy pod większością istotnych względów niż Winergetic.

ja bym wybrał alphaline, wazne zeby wspomniec o klinie docieplajacym

No z tym się tak łatwo nie zgodzę. Jeżeli mamy zdecydować co jest lepszym wyborem: okna Winergetic z Oknoplastu czy też dowolne okna na profilach Alphaline to jednak skłaniam się ku Oknoplastowi...

ja bym wybrał alphaline, wazne zeby wspomniec o klinie docieplajacym

No... wlasne pokazywal mi sprzedawca te profile Alphaline (na niektorych stronach są w rankingu na pierwszy miejscu od miesięcy - tyle że rankingi nieaktualizowane niestety). Wygląda to ciekawie, ale z drugiej strony to tylko kawalek styropianu wsadzony w jedną z komór.

Zastanawiam się, czy to rzeczywiście taka innowacja. Przecież gdyby to tyle dawało, to czy nie każdy producent wsadziłby sobie taki klin w profil?

Ogólnie już widzę, że większość głosów za Alphaline jednak :)

P.S. Ciekawe dlaczego nikt o Iglo Energy ani slowa... czy nie warto?

Co racja to racja - najlepsze wrażenie robi Winergetic wlasnie marketingowo. Chyba udało im się mnie troszkę zmanipulować. Czytałem jednak artykuł, w którym te dwa okan były porównane - stąd moje wnioski.

Oto ten artykuł:

http://www.eko-dom.eu/index.php?s1=zbu785&vl=0

Jeszcze jedno mi się przypomniało: Winergetic ma najdłuższą gwarancję (7 lat), to chyba też o czymś świadczy?

Ten artykuł to nie porównanie. Jego twórcy postawiono niewdzięczne zadanie zdyskredytowania flagowego produktu Veki (do niedawna również flagowca Oknoplastu....) aby wypromować nowszy produkt. No i troszkę się biedaczyna zaplątał;

( klin docieplający naszym zdniem pełni role jedynie marketingową ponieważ ościeżnica i tak jest zakryta warstwą docieplenia- he, he, krakowiacy i krytyka marketingu, niezłe. A ościeżnica nie zawsze jest zakryta. )

troszkę nie dopowiedział;

(Warto też podkreślić fakt możliwości stosowania trójkomorowych pakietów szybowych o Ug=0,3, wypełnionych kryptonem w systemie Winergetic premium- a niby w Alphaline się taki pakiet nie zapnie????)

podał kilka faktów wybiórczo;

(ciepła ramkę ze stali szlachetnej znacznie lepszą od tej z pcv gdyż nie pracuje pod wpływem temperatury- ale jest dużo gorszym izolatorem)

na koniec trochę pościemniał;

(okno na wskroś nowoczesne-możliwość budowania okien o dużych gabarytach-grubość to nie jedyny parametr bo o wiele lepszym rozwiązaniem jest dodatkowa komora )

no ale też miło połechtał próżność nowoczesnych posiadaczy nowoczesnych okien- tu nie Białoruś ;-)

Nie kieruj się tym artykułem, Alphaline w dobrym wydaniu na pewno nie będzie gorsze od Winergetica. Pomijam kwestie wizualne, te są niemierzalne ;-)

O przepraszam. Ostatnia aktualizacja nastąpiła nie dalej jak 11.04.2013.

Masz na mysli ten ranking?

http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php

Tutaj nie widzę daty aktualizacji...

Jeśli są jakieś inne, dobre, to proszę o linka.

Ja znalazlem podobne strony, ale treść była skopiowana praktycznie z powyzszego linka.

Masz na mysli ten ranking?

http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php

Tutaj nie widzę daty aktualizacji...

Jeśli są jakieś inne, dobre, to proszę o linka.

Ja znalazlem podobne strony, ale treść była skopiowana praktycznie z powyzszego linka.

Rzeczywiście ten ranking miałem na myśli i sądzę, że Ty wcześniej też. Daty aktualizacji faktycznie nie ma, ale wierz mi, wiem i pamiętam kiedy go aktualizowałem i dlaczego:-). Inni kopiują? I dobrze. Oby wiedzieli po co:-).