Martynkowa 15.04.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam. Chciałabym z Wami przedyskutować dwie kwestie. Są to kwestie otwarte, jeżeli uważacie te pomysły za złe, proszę o podsunięcie Waszym zdaniem lepszych 1. Otwór drzwiowy w kuchni. Nie mamy i nie chcemy mieć drzwi. Na drzwi przesuwne czy zawiasowe nie ma miejsca (po obu stronach futryny są już ściany), a nie istnieją chyba takie drzwi harmonijkowe czy łamane, które by się nam podobały. Jednakże NIENAWIDZĘ i niesamowicie mnie drażnią zapachy z kuchni, szczególnie po smażeniu i pieczeniu, które się unoszą potem w mieszkaniu przez dzień czy lepiej, pomimo poczynań kulinarnych przy otwartym oknie i włączonym pochłaniaczu. Pojawił się w mojej głowie niedrogi i dyskretny pomysł, jakim byłaby roleta materiałowa zasuwana od góry do dołu, z bocznymi prowadnicami, tak jak to jest w dobrze zrobionych roletach okiennych. Pytanie tylko, czy to powstrzyma zapachy kuchenne? 2. Wygospodarowaliśmy teraz w trakcie remontu małe pomieszczenie, które będzie służyć za garderobę. Tam również nie ma miejsca na drzwi zawiasowe czy przesuwne, więc to, co nam z mężem przyszło do głowy, to taka, chyba, metalowa roleta (coś na wzór rolet zewnętrznych), tylko nawet nie wiem, jak tego szukać w internecie, ile tego może kosztować, jak to się w ogóle nazywa, czy to się w ogóle praktykuje etc. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.04.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Pomysły masz rzeczywiście nowatorskie i raczej w necie gotowych rozwiązań nie znajdziesz. Podglądałbym więc przesłony okienne.. Ps. W kuchni tego nie widzę - roletę zaciągniesz od środka, a ktoś kto zechce wejść do kuchni.. zapuka w materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.04.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam Z kuchnią to problem, zapachy i tak się roznoszą nawet jak masz normalne drzwi ale fakt, że bez żadnego odgrodzenia to problem jeszcze większy. Z tą garderobą to nie wiem jakie masz wymiary czy to całość czy będziesz do niej wchodziła itd ale można się pokusić o sprawdzenie żaluzji meblowych, może Ci coś podpasuje, Rehau ma takowy produkt - tylko ktoś go musi wykonać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynkowa 16.04.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Jeśli chodzi o kuchnię, no to fakt, minusem jest to, że nie da się dostać z zewnątrz ani tej kuchni od strony zewnętrznej zamknąć. Chyba że są np. rolety z jakimś systemem sprężynowym czy czymś takim, żeby ją np. zamykać i otwierać poprzez pociągnięcie za jej dół? Natomiast w kwestii garderoby to jest ona taka, że da się do niej wejść, a otwór wejściowy to bodajże klasyczna 70-tka. Weszłam na stronę Rehau i to jest dokładnie to o czym myślałam! Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Daj znać co postanowiłaś. Mamy bardzo podobny problem, ale raczej będą u nas drzwi suwane, choć i tu mamy zagwozdkę Ale chyba nic w pełni zapachów nie powstrzyma, poza szczelnymi drzwiami... i dobrym wyciągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.04.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Nic nie powstrzyma "zapachu" smażonego dorsza. Z tego co pamiętam to cały akademik capił jak się pichciło śmierdziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 16.04.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam Natomiast w kwestii garderoby to jest ona taka, że da się do niej wejść, a otwór wejściowy to bodajże klasyczna 70-tka. Weszłam na stronę Rehau i to jest dokładnie to o czym myślałam! cieszę się jak sfinalizujesz to rozwiązanie podeślij zdjęcie chętnie zobaczę jak to wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts