skrabi 02.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Jego rozwiązanie jest łatwiejsze bo nić nie widać od spodu. może i tak, ale z drugiej strony musi być wykonany prawidłowo, bo w przypadku złego wykonania będzie mi zamakać ściana lub ocieplenie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.07.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Prawidłowość jest łatwa do sprawdzenia bo to podparcie krycia wstępnego a to krycie widać od góry. Natomiast od dołu występują czasem problemy gdy jest nadbitka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frodo55 12.09.2014 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Po dłuższej przerwie, w ramach uzupełnienia tematu kilka zdjęć pokazujących moje okapy w realu. Jeszcze raz dziękuję, wszystkim którzy zamieścili swoje uwagi, które pomogły mi poprawić moje rysunki i jak mam nadzieję, w miarę poprawnie wykończyć dach. Mam kolejne pytanie do forumowych ekspertów; jak zapatrują się na mój pomysł zastosowania dodatkowego wlotu wentylacji pomiędzy łatami od strony boku krokwi (szczytu). Jak widać na zdjęciach wypuszczone poza ostatnią krokiew łaty miały być początkowo od dołu wykończone drewnianą listwą, wpadłem jednak na pomysł aby zamiast listwy zamocować taśmę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frodo55 12.09.2014 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 I jeszcze dwa zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts