magdowka 23.04.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Moze ktos z Was mi podpowie, czy w Polsce mozna uprawiac trawe bambus? Chcialabym wlasnie nim przyozdobic swoj ogrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.04.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Moze ktos z Was mi podpowie, czy w Polsce mozna uprawiac trawe bambus? Chcialabym wlasnie nim przyozdobic swoj ogrodek Moja sąsiadka ma chyba coś takiego. Rośnie na ok. 2 m. Jesienią z twardych łodyg sąsiad robi przecudne drabinki do kwiatów i inne cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 23.04.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Moze ktos z Was mi podpowie, czy w Polsce mozna uprawiac trawe bambus? Chcialabym wlasnie nim przyozdobic swoj ogrodek Moja sąsiadka ma chyba coś takiego. Rośnie na ok. 2 m. Jesienią z twardych łodyg sąsiad robi przecudne drabinki do kwiatów i inne cuda. Oczywiście że można ale nie w każdym miejscu i nie na każdej glebie i nie każdy gatunek bambusa Z tych ktore sadziłem najlepiej zimy przetrzymywały Phyllostachysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdowka 23.04.2004 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 dziekuje bardzo, juz troche o tym poczytalam, na pewno bede miala bambusy w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 23.04.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.04.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 RS - szczerze powiem, że nie planowałam bambusa w swoim ogrodzie, więc się nim nie interesowałam, ale ostatnio owa sąsiadka przyniosła mi kilka korzeni to je posadziłam i dziś zauważyłam, że zaczął wypuszczać pędy. Na pytanie skąd pochodzi ta roślina.....z działki jej teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 29.04.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 29.04.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 EDZIU – a może jak rozmnożysz to jakieś małe kłącze tej roślinki ......? RS- nie ma sprawy, jak tylko przeżyję budowę i jakiś kataklizm nie zniszczy mi tej rośliny,to masz u mnie kłącze bambusa. Tylko przypomnij mi o tym w przyszłym roku na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 29.04.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 29.04.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 EDZIA Dzięki Podziękujesz jak Ci prześlę . A tak przy okazji, czy należy dziękować za podarowane roślinki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 29.04.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.04.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 RS- jeżeli już Ci je podaruję to możesz być pewny, że z dobrego serca Przepraszam, a ile Ty masz roślinek w ogrodzie skoro tak je rozpieszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 30.04.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.04.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 RS - jestem na takim samym etapie tworzenia ogrodu jak Ty. Może opiszę to w wątku : Ogród sprawa polska, bo w tym bardzo odbiegliśmy od tematu głownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.05.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 jeśli pozwolicie to podpowiem, że wszelkie kłącza ( bambus też) okropnie "rozłazi" się po ogrodzie.Aby temu zapobiec i zapanować nad tym żywiołem ( oczywiście wiem z własnego doświadczenia) u siebie otoczyłam wsadzone kłącza blachą(wkopałam w ziemię).Wcześniej tego nie wiedziałam i długo walczyłam z pewnymi kwiatami ( ładne ,ale lazły gdzie chciały po całej działce) . Teraz cieszą moje oko w tym miejscu ,gdzie mają rosnąc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 20.05.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.05.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 bambusa jeszcze nie mam,ale inne kłącza -tak ,dlatego ośmieliłam się na podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.05.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Ew-ka masz chyba rację. Wiosną posadziłam kilka kłączy, które wypuściły sporo pędów. Myślę jednak,że jest to do opanowania, na wiosnę będę rozsadzać nadmiar w inne miejsce no i obiecałam RS, że się z nim podzielę.Nie wiem ja sąsiadka radzi sobie z tym tematem /muszę do niej looknąć/ ale ma zawsze jednakową , regularną kępkę bambusową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 20.05.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.05.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 RS świetny pomysł, znak rozpoznawczy forumowicza....bambus w ogrodzie A jeszcze jedna uwaga, babmus nie jest chyba wymagający jeżeli chodzi o glebę. W mojej dość ubogiej glebie sprawuje się całkiem dobrze, jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts