Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metabo KHE 2851 wasze doświadczenia i opinie...

Recommended Posts

Z racji iż jest to mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie.

A teraz do sedna...noszę się z zakupem młotowiertarki, którą bedę wykozystywał do prac przy instalacjach elektrycznych.

http://www.metabo.pl/Katalog-elektronarzedzia.23932+M560df28b2a5.0.html

Czyli lekkie podkuwanie w porotermie-betonie, przewierty i korona 60mm pod puszki. Wstępnie mój wybór padł na w/w model, ale chciał bym jeszcze poznać wasze doświadczenia i opinie.

Edytowane przez slyman

Jeśli chcesz to używać zarobkowo to szykuj się na zakup czegoś większego.

Natomiast w tej klasie wagowej poleciłbym Ci młotek BOSCHA 2-28 DV/DFV

http://www.portalnarzedzi.pl/artykul/test-mlotka-sds-plus-bosch-gbh-2-28-dfv-dv

Mam używam, wierci i kuje aż miło.

Ja używam koronek diamentowych fi 80, co jest cięższym zadaniem od typowych widiowych 60.

Na wypadek, gdybyś chciał zakupić to zdecydowanie odradzam BOSCHA 4-32 DFR.

Ten sprzęt wydaje się mocny, ale to tylko pozory.

Non stop był w serwisie firmowym, ostatnio już olałem naprawy bo przekroczyły wartość nowego młotka.

Spalenia stojana, uszkodzenia szczotkotrzymacza, uszkodzenia mechaniczne (coś odpadło w trakcie pracy).... itd.

Co do Metabo, to miałem okazję chwile się nią pobawić i byłem zadowolony. Natomiast co do Boscha...modelu 2-28 nie miałem w rękach ale kolega ma 2-26 i sobie chwali. Nie wiem teraz jutro podjadę do sklepu obejżeć tego Boscha jeszcze.

ja mam taka KHE2850

wg porownania na stronie Metabo niczym sie nie rozni... widocznie model nowszy

http://www.metabo.info.pl/12086-KHE-2850-Multimlotek.html

tylko.... yyyy ... ja ja kupilem do domu... do wywiercenia 3 dziur w roku na kolek, pod rolete...

Dzialac dziala.... sprawdza sie...idzie jak zła...

Zakup doradzili mi chlopcy z bylej firmy, poszedlem i powiedzialem ze nie zamierzam latac i jej naprawiac... ma sobie poradzic ze wszytskim co mnie w domu spotka. A ze to koledzy z firmy od maszyn powiedzieli mi wlasnie ze ta mam sobie kupic... no to sobie kupilem.

Ale ja jej uzywam amatorsko a Ty zdaje sie chcesz ja zawodowo wykorzystac?

• 3 weeks później...
  • 11 months później...
Tylko nie Metabo- mam kilkanaście urządzeń tej firmy i do tej pory byłem bardzo zadowolony. Ale w ciągu ostatniego miesiąca trzy razy usłyszałem że nie naprawią mi mojego urządzenia w ramach gwarancji bo ono zepsuło się z mojej winy i powinienem pokryć koszty naprawy. Najbardziej debilnym tłumaczeniem było że szlifierka kątowa pracowała w dużym zapyleniu. Wszystko wskazuje więc na to że dobry serwis metabo to już przeszłość dlatego zdecydowanie odradzam tę markę.