slyman 15.04.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Z racji iż jest to mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie.A teraz do sedna...noszę się z zakupem młotowiertarki, którą bedę wykozystywał do prac przy instalacjach elektrycznych.http://www.metabo.pl/Katalog-elektronarzedzia.23932+M560df28b2a5.0.html Czyli lekkie podkuwanie w porotermie-betonie, przewierty i korona 60mm pod puszki. Wstępnie mój wybór padł na w/w model, ale chciał bym jeszcze poznać wasze doświadczenia i opinie. Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez slyman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.04.2013 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jeśli chcesz to używać zarobkowo to szykuj się na zakup czegoś większego. Natomiast w tej klasie wagowej poleciłbym Ci młotek BOSCHA 2-28 DV/DFVhttp://www.portalnarzedzi.pl/artykul/test-mlotka-sds-plus-bosch-gbh-2-28-dfv-dvMam używam, wierci i kuje aż miło. Ja używam koronek diamentowych fi 80, co jest cięższym zadaniem od typowych widiowych 60. Na wypadek, gdybyś chciał zakupić to zdecydowanie odradzam BOSCHA 4-32 DFR.Ten sprzęt wydaje się mocny, ale to tylko pozory.Non stop był w serwisie firmowym, ostatnio już olałem naprawy bo przekroczyły wartość nowego młotka.Spalenia stojana, uszkodzenia szczotkotrzymacza, uszkodzenia mechaniczne (coś odpadło w trakcie pracy).... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrio89 16.04.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam, a ja uważam że to doby wybór, 1010W i cena przystępna 990zł + uchwyt szybkomocujący na wiertła walcowe + 2 wiertła Metabo. W razie pytań pisz na e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 16.04.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Bardzo dobry sprzęt.Mam podobną (troszkę mniejszą)-ćwiczę ją ponad 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slyman 16.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Co do Metabo, to miałem okazję chwile się nią pobawić i byłem zadowolony. Natomiast co do Boscha...modelu 2-28 nie miałem w rękach ale kolega ma 2-26 i sobie chwali. Nie wiem teraz jutro podjadę do sklepu obejżeć tego Boscha jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolos 16.04.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Metabo jest dobrym sprzętem, polecam również szlifierki tej firmy (oczywiście nie te najtańsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slyman 17.04.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ok widziałem Boscha...zostaję jednak przy Metabo. Dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.04.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ja mam taka KHE2850wg porownania na stronie Metabo niczym sie nie rozni... widocznie model nowszy http://www.metabo.info.pl/12086-KHE-2850-Multimlotek.htmltylko.... yyyy ... ja ja kupilem do domu... do wywiercenia 3 dziur w roku na kolek, pod rolete...Dzialac dziala.... sprawdza sie...idzie jak zła...Zakup doradzili mi chlopcy z bylej firmy, poszedlem i powiedzialem ze nie zamierzam latac i jej naprawiac... ma sobie poradzic ze wszytskim co mnie w domu spotka. A ze to koledzy z firmy od maszyn powiedzieli mi wlasnie ze ta mam sobie kupic... no to sobie kupilem. Ale ja jej uzywam amatorsko a Ty zdaje sie chcesz ja zawodowo wykorzystac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 09.05.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 KHE2850 to miał kolega który u mnie robił instalacje nie wiem czy się różni oprócz numerkiem, ale nie narzekał. Na instalacjach sobie tylko dorabia, ale w kość bardziej dostaje niz przy domowym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imp1987 16.04.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Tylko nie Metabo- mam kilkanaście urządzeń tej firmy i do tej pory byłem bardzo zadowolony. Ale w ciągu ostatniego miesiąca trzy razy usłyszałem że nie naprawią mi mojego urządzenia w ramach gwarancji bo ono zepsuło się z mojej winy i powinienem pokryć koszty naprawy. Najbardziej debilnym tłumaczeniem było że szlifierka kątowa pracowała w dużym zapyleniu. Wszystko wskazuje więc na to że dobry serwis metabo to już przeszłość dlatego zdecydowanie odradzam tę markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Kupiłem niedawno wiertła metabo do metalu.Porażka , mało to w palcach można giąć a piątke złamałem wcale nie używając siły, nie wiem czy podróba ale sporo kosztowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts