sajan25 15.04.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam !Piszę w sprawie problemów z kierownikiem budowy. Cały problem trwa juz jakies 1,5-2 lat kiedy to moi rodzice dali kierownikowi 2 tys zł. na poczet załatwienia wszystkich spraw zwiazanych z budową (pozwolenia, itp.). Kilkakrotnie juz kontaktowali sie z nim i dopytywali (wszystko nieskuteczne bo moi rodzice są zbyt dobrzy - niestety) i do dnia dzisiejszego ani pieniędzy ani załatwionych spraw chociaz po ostatnim dzialaniu podjetym przez rodzicow ponoć miał wszystko załatwic. Ten pan podpisał się , że pieniądze pobrał także to nie jest tak ze na słowo powierzyli mu pieniądze. Ja sugeruję sąd ale rodzice mowią, że koszty sądowe bedą nieadekwatne to uzyskanych korzyści. Teraz pytanie - czy aby na pewno? Czy może istnieje możliwość zwrotu poniesionych kosztów przez osobę winną. Czy może istnieją inne sposoby aby skutecznie "zmotywować" go do współpracy - na prawdę prosze o pomoc, bo jak dla mnie to nie może być tak, że człowiek wzial 2 tysiace i teraz może unikać sprawiedliwości i żerować na dobrym, ludzkim sercu ... moj tato mówi " co ja moge mu zrobić?" dlatego muszę wziąć sprawę w swoję ręce ale najpierw potrzebna mi porada ludzi którzy się na tym znają, ktorzy mogą mi pomóc. Z góry dziękuję za fachową pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.04.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Koszty sądowe będzie musiał pokryć o ile przegra.Wydaje mi się że kluczową sprawą jest udowodnienie mu za co pobrał pieniądze i w jakim czasie miał wykonać usługę.Bo jeżeli nie ma umowy na piśmie co kiedy i za ile,będziecie musieli udowodnić treść umowy ustnej.Wy powiecie-miał na to pół roku,a on że umawiał się na 3 lata itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.04.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A czy ten kierownik jest faktycznie kierownikiem? To znaczy czy ma uprawnienia i przynależy do określonej izby? Bo jeżeli tak, to można poprosić izbę o mediacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 17.04.2013 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Przed skierowaniem sprawy do Sądu warto go wezwać do wykonania umowy lub zwrotu pieniędzy . Pisemnie, ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Pomysł z Izbą też jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 30.04.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Lepiej od razu do sadu z kolesiem iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 19.03.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 sady nic nie zalatwia , tylko rozmowa wyjasniajaca , za co te pieniazki i to wszystko , jeśli jest umowa to jest w niej jakiś zapis - nie może być zapis wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 19.03.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 od wpisu autora minął prawie rok to pewnie juz wszystko załatwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts