gozdek 15.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam, Kolega radzil mi jak mam klasc kable pod oswietlenie bo to niby takie proste i sam dam rade... Zgodzilem sie i teraz chyba mam problem Kolega sie nie odzywa, wiec postanowilem poswiecic troche czasu i przesledzic jak ida kable... Chyba cos tu nie gra Ktos z forumowiczow moglby zerknac na zalaczone schematy i sie wypowiedziec czy to bedzie dzialalo? Bylbym takze wdzieczny za ewentualne rady gdzie i co poprawic w tych instalacjach jesli by sie okazalo ze sa bledne. Ide byla taka aby kazdym przelacznikiem dalo sie sterowac oswietleniem. Oznaczenia: kolko z X to lampka kolko bez X to wlacznik kazdy kabel ma 3 zyly pozdrawiam, gozdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.04.2013 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Niedobry kolega.....Tylko pierwszy schemat jest poprawny, o ile między puszkami z wyłącznikami (przewody 11 i 15) lecą co najmniej 3 żyły.Reszta będzie działać, ale nie w układzie schodowym/krzyżowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gozdek 16.04.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dzieki za odpowiedz! wszedzie sa 3 zyly a czy moglbys mi podpowiedziec jak zmodyfikowac pozostale schematy aby to dzialalo zgodnie z zalozeniami? pozdr,gozdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 18.04.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Proponuję zastosować coś takiegohttp://fif.com.pl/lista_produktow/26#241Mam wykonaną instalacje schodową dzień/ noc. Minusem wlaczniki dzwonkowe zamiast klasycznych.Dostępne w wiekszości hurtowni ok 45 szt.Pozdrawiam [usunąłem cytat - proszę choć trochę dbać o porządek we własnym poście. Moderator] Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 19.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Zastosowanie łącznika krzyżowego.To ma wyglądać tak: http://123budujemy.pl/wp-content/gallery/inne/lacznik-krzyzowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts