pawel112 15.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam. Mam cichy zamiar zabrać się do budowy tego domku http://plandomu.pl/projekt4613-abra_2,opis.html . W projekcie jest strop drewniany. Mam mieszane odczucia co do tego rozwiązania. Mam do Was pytanie. Czy warto pchać się w terivę ,czy tradycyjny zbrojony-lany beton ,czy jakiś inny ? Jest wtedy konieczność adaptacji , a więc pewnie jakieś zmiany w parametrach ścian nośnych , zmiany dotyczące grubości stropu itp.... Dodatkowo chciałem zrobić kanał w garażu i przedłużyć sam garaż o 1m. W biurze projektowym dostałem odpowiedż ,że mogą oni sami zmiany wprowadzić za ok.2 tys. zł, lub może zrobić to mój projektant. Co do ceny to pewnie jest do przyjęcia , tylko podpowiedzcie ,czy powinienem pakować się w zmianę tego stropu?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeembo 16.04.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 strop ciężki ma za zadanie głównie przenosić obciążenia z kondygnacji powyżej niego, po jakiego czorta chcesz mieć sufit z betonu??? Jeżeli ten strop drewniany zaprojektowany został do tego, żeby przenieść jakieś obciążenia jako podłoga strychu, to wystarczający sukces. Strop ciężki będzie o wiele droższy w materiale, w robociźnie. No chyba, że planujesz zrobić bunkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.04.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Żaden problem przeprojektować. Cena będzie o dziwo podobna. Tylko nie wiem po co się ma ceną przejmować ktoś, kogo stać na budowę domu dobudowanego do budowanego wielkiego garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts