Trochezielony 15.04.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Szukam takiego elektrozamka, ktory zdalnie otworzy rygiel furtki pilotem, ale jednoczesnie uchyli ja na 2-3 cm. Inaczej mowiac, pewnie jakis elektromagnes wchodzi w gre (o jednakowych biegunach, zeby sie "odpychaly").Furtka juz istnieje i juz ma elektrozamek na pilota, ale on tylko zwalnia rygiel i trzeba furtke popchnac, zeby otworzyc.Czyli trzeba pilnowac, az konkretna osoba do tej furtki podejdzie...A mnie potrzebny otwieracz na pilota, ktory zrobi wszystko, co trzeba teraz, a ta osoba podjedzie do furtki na przyklad za 5 minut - i ja nie musze czatowac w oknie.Wie ktos z Was o czyms takim, czego szukam? P.S. Wymiana calego elektrozamka na nowy ("samo-otwierajacy") nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 16.04.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Czy nie będzie prościej wstawić wideofon? Nie musisz stać w oknie bo gościa będziesz miał na LCD,pogadasz i zadecydujesz czy wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trochezielony 16.04.2013 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 No wlasnie nie, bo to do domu mojej matki, ktora juz jest jakby troche w latach...Niedowidzi i przez wideofon tak sie znow nie napatrzy, a kiedy ktos przyjdzie to do wideofonu musi podejsc - i tu "zaczynaja sie schody" (mimo, ze dom ma jednokondygnacyjny:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.04.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Wie ktos z Was o czyms takim, czego szukam? W "swoim" czasie konstruowałem różne takie "wynalazki" (obecnie jestem emerytem ). Widzę tu (patrząc najprościej) możliwość zastosowania sprężyny samoczynnie odpychającej furtkę po otwarciu zamka (odpowiednio zabudowanej). Tylko ten elektromagnes trzeba dać odpowiednio silny. Praca dla "łebskiego" ślusarza Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekwu 19.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Jeżeli temat jeszcze aktualny, to mogę podpowiedzieć, że są elekrozamki z pamięcią.aktywacja zamka (w Twoim przypadku pilotem) powoduje zwolnienie rygla i pozostaje on zwolniony do czasu aż ktoś otworzy furtkę i ją zatrzaśnie.Nie spowoduje to oczywiście otworzenia furtki (uchylenia jej). pozdrawiamwuwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muraSZ 29.06.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Ja bym zastosowal wideofon. Kolega ladnie wyjasnil kozysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 12.07.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Hmm, a JTD pokazał fajną propozycję. Całosć problemu ogranicza się do tego, że na rynku chyba nie ma gotowych na takie zastosowanie rozwiązań, ale jak się chwilę pokombinuje, to można uzyskać efekt, jaki autor tematu sobie założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts